Udobnost je ono što nas uvijek vraća na određena mjesta uživanja

Iako o tome ne razmišljamo često, namještaj je predmet stvaralačke aktivnosti čovjeka u kojem su odraženi uvjeti nečijeg života, običaji i ukusi ljudi koji su ga stvorili, razina razvoja umjetnosti i tehnike te materijali i način proizvodnje nekog naroda i područja. U umjetničkom pogledu ima puno zajedničkog s arhitekturom, nedjeljiv je dio interijer i osigurava udobnost u procesu rada i odmora.

Nedavno otvoren kafić Greenery Procaffe u ponudi ima print na kavi i nedodoljive ljuljačke u interijeru. Ovo mjesto je postalo hit u gradu, no shvatili smo da su još jednu stvar odradili odlično, a to je ojastučenje namještaja.

Dekoracija interijera koja ne može proći nezamijećeno

Ekipa je znala da nijedna točka ne smije ostati površno osmišljena te su tako za svoju, a i našu oazu odmora odabrali najbolje za suradnju. Kad kažemo najbolje za suradnju i odraditi posao mislimo na dobro poznat hrvatski brend u proizvodnji tekstila, a to je Naftalina.

greenery procaffe zagreb

Naftalina je uspješno na tržištu već 35 godina pa možemo reći da oni lagano postaju tradicija. Djeluju na dvije adrese ovisno što od tekstila želite. Adresa Marulićeve Judite 2 u kvartu Botinec je adresa za korporativnu i radnu odjeću, a Zoranićevih planina 30G je odredišna točka za ispunjenje želja u interijeru. Spektar rada je toliko širok da je najjednostavnije reći da je Naftalina sve ono što vam je potrebno od tekstila u interijeru.
Dekoracija ojastučenog namještaja je njihova specijalnost. Svjesni su da moda se mijenja i čvrsto su u koraku s njom, no kažu da postoji nešto zajedničko pri izradi svih proizvoda. To je kvaliteta.

Iako je to relativan pojam bez definicije, kriteriji su isti za svakoga. Kad tražimo nešto kvalitetno mislimo na: materijal za izradu, oblik, dimenzije, konstrukciju, čvrstoću i udobnost.

Udobnost je ono što prvo zamijetiš. Lijepo ti je i mekano, a to je ono što svi volimo.
Zatim ti oči upijaju tu smaragdno zelenu koja je veliki svjetski hit, a kad se još nađe na “farben karti” pliš materijala dolazi do punog pogotka.

Suradnja s Naftalinom posjetiteljima pruža jedinstven osjećaj udobnosti i komfora

greenery procaffe zagreb

Pliš je vrsta baršuna s dužim neošišanim dlačicama (više od 3 mm visokom dlakavom površinom ). Upotrebljava se za teške zavjese i presvlaku namještaja. Odabrane dekorativne tkanine za tapeciranje visoko su kvalitetne tkanine, jednostavne i zahvalne za održavanje, često puta sa raznim završnim obradama za jednostavno i lako čišćenje. Različiti pliš materijali poznati su kao jedni od najizdržljivijih materijala.

U pravilu ojastučeni namještaj se s s vanjske strane presvlači tkaninom ili kožom, u ovom slučaju plišom ispod koje se nalazi kruta ili elastičnu podloga. Prilikom sjedenja, odnosno ležanja elastična podloga se savija te radi oblik ljudskog tijela, a na podlozi ostaje cjelokupno opterećenje. Nakon što se čovjek ustane, to jest kad nema više opterećenja na elastičnoj podlozi dolazi do izražaja svojstvo povratka u prvobitan položaj zajedno s tkaninom. To svojstvo povratka u prvobitan položaj se mora sačuvati u toku uporabe. Namještaj u uporabi ne smije izgubiti elastičnost ili se trajno deformirati, a ne smije ni doći do pojave nabora na tkanini.

Zato je Greenery tim odabrao surađivati s Naftalinom koja zna na koji način ispuniti sve ove kriterije da vama kao posjetiteljima iako ne razmišljate što je to proizvelo ostane osjećaj ugode, osjećaj koji svi želimo i volimo.

Foto: Naftalina

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više