Haljina na preklop – za svaki oblik tijela i svaku prigodu

Haljina na preklop savršen je komad odjeće koji možemo lako ‘nabaciti’ na sebe i spremne smo za polazak! Jerneja Agić, savjetnica za imidž objasnila je da takva haljina pristaje svakom obliku tijela,  a za njom će najčešće posegnuti žene koje su ‘jače’ na predjelu trbuha.

“Haljina na preklop učint će svako tijelo ženstvenim, bez obzira na građu. Ako su žene u području struka i trbuha malo jače, haljina će to prikriti odgovarajućim detaljima na tom području i kosim izrezom. Ali jednako tako, dobra je i za mršavije žene, koje pojasom mogu istaknuti svoj struk i ‘volumiziranim’ prednjim djelom dodati si par potrebnih kilograma”, kazala je Jerneja.

Većina nas ima ovakvu haljinu u ormaru, ali oko nje nas muče slične dvojbe. Izgleda l iova haljina odviše jednostavno, kao običan ogrtač? Previše prijanja uz tijelo, vidi li nam se svaka nesavršenost? Izrez je prevelik, kako ga kamuflirati pa da ovu haljinu možemo iskoristiti i za poslovne prilike?

Evo nekoliko savjeta  kako ‘se nositi’ s haljinom na preklop

donje rublje ispod nje treba biti nenametljvih linija, bez istaknutih šavova, najbolje obični slip

preveliki izrez na gornjem djelu haljine možete riješiti diskretnom pribadačom ili nekim brošem

možete iskoristiti i ljepljivu vrpcu da dodatno učvrstite pribadaču da stoji na željenom mjestu

– ako je netko sklon eksperimentiranju, može pokušati i ovo – nositi haljinu na preklop naopako, odnosno zamijeniti prednju i stražnju stranu, pa će izrezi biti na leđima, gdje će djelovati primjereniji

Haljina na preklop – zimske varijante

haljina na preklop
haljina na preklop
haljina na preklop

Za zimsku varijantu haljina na preklop birajte kroj, boje i materijale koji pristaju vašoj građi. Ako je haljina jednostavna, možete ju nadopuniti i s nekim koadom nakita. Usto, preveliki izrez u zimskim danima možete ‘riješiti’ oblačeći ispod haljine dodatni komad odjeće koji će vas i grijati. Odaberite neku tanju dolčevitu ili košulju.

Haljina na preklop – ideje za proljeće

haljina na preklop
haljina na preklop
haljina na preklop

Haljina na preklop dobar je odabir za proljetne dane, a tada se možete poigrati i sa uzorcima i bojama, malo oživjeti čitav outfit s nekim zanimljivim cipelama. Pripazite na dužinu haljine ako ju odlučite obući na posao. Primjerene su dužine ispod ili tek malo iznad koljena, a ako je haljina kraća, svakako ju sparite s debljim čarapama.

Svečana haljina na preklop

haljina na preklop
haljina na prkelop

Tko kaže da haljina na preklop ne može djelovati glamurozno? Da, dobra je vijest da sada dolaze i u takvim varijantama i materijalima, koje možete nositi u bilo kojoj svečanoj prilici. Haljina pak i dalje obavlja svoju funkciju i čini vas ženstvenima. Naravno, uz svečanu haljinu idu i svečanije cipele i torbice.

foto: burdastyle.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -