Kako haljine golih ramena pretvoriti u uredske haljine?

Najkonzervativniji poslovni dress code nalaže da ramena nikad ne bi smjela biti gola, odnosno da morate imati barem kratke rukave. Nešto opušteniji dopušta haljine i košulje bez rukava. Gola ramena, odnosno haljine i topovi kod kojih su dekolte i ramena potpuno goli nikad nisu primjereni za ured.

S druge strane, takve haljine su prave ljetne i sigurno ih volite nositi na godišnjem odmoru jer rijetko imate priliku, jel’ tako?  Evo ideje kako ipak nositi haljne golih ramena na posao i povećati povrat investicije u njih.

Haljine golih ramena u uredu

Ako se radi o formalno prilici ili konzervativnom uredu, najjednostavnije je na haljinu obući sako. Pri tome morate imati na umu da ga veći dio dana nećete moći skidati, stoga odaberite sako koji je jako tanak, bez podstave, ili ako ima podstavu dodajte mu naljepnice protiv znojenja.

haljine

Za običan dan u uredu, blogerica Extrapetite predlaže pretvaranje haljine u suknju uz pomoć košulje. Ako se radi o šarenoj ljetnoj haljini, odaberite košulju u jednoj od odgovarajućih boja, a modne dodatke radije ostavite u nekoj neutralnoj boji. Ona je odabrala smeđu koja je česta boja ljetnih modnih dodataka. Također, ovisno o dress codu, odaberite košulju sa ili bez rukava.

Kako haljinu pretvoriti u suknju?

Remen cijeloj kombinaciji daje ozbiljniji, profesionalniji izgled, jer bi inače izgledali previše opušteno. Košulju naprijed veže u čvor koji je sakrila ispod košulje, a otraga je košulja umetnuta ispod remena. Detaljnije pogledajte na slikama dolje.

haljine bez rukava

 

Jednobojnu haljinu možete osvježiti šarenom košuljom. A ako se radi o jako finoj haljini, odaberite svilenu košulju, dodajte elegantni nakit i spremni ste i za sastanak u upravom.

poslovna haljina

Foto: Extrapetite

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Baš sam jutros razmišljala o haljini golih leđa, ali nisam željela oblačiti sakoić jer je prevruće 🙂 ne bi mi nikad palo na pamet da je odgovor – košuljica+remen. Super je i to što nakon ureda imam odmah i after work outfit 🙂

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više