Hashtag koji je ujedinio društvene mreže: Poznata glumica pokrenula inicijativu za žrtve zlostavljanja

Društvenim se medijima u nedjelju navečer brzinom svjetlosti počela širiti nova inicijativa kojoj je cilj osvješćivanje problema seksualnog zlostavljanja, a hashtag #MeToo ubrzo je postao i najpopularniji hashtag na Twitteru.

Velik broj žena, ali i muškaraca na društvenim su mrežama počeli objavljivati poruke u kojima priznaju da su bili žrtve seksualnog zlostavljanja.

Podizanje svijesti o rasprostranjenosti problema

Priču je u nedjelju pokrenula glumica Alyssa Milano nakon što je na Twitteru objavila poruku: “Ukoliko bi sve žene koje su bile seksualno zlostavljane ili napadnute napisale status ‘Me too’, možda bismo podignuli svijest ljudi o rasprostranjenosti ovog problema”. Alyssa je pozvala sve žrtve da napišu #MeToo, a njezina je objava u kratkom roku skupila nekoliko desetaka tisuća komentara.

I dok su pojedinci samo objavljivali #MeToo kao znak potpore, bilo je i onih koji su se otvorili te opisali svoj slučaj uznemiravanja ili zlostavljanja.

O svom bolnom iskustvu progovorila je spisateljica i pjesnikinja Najwa Zebian: “Bila sam kriva za to. Rečeno mi je da ne govorim o tome.  Rečeno mi je da to i nije tako loše. Rečeno mi je da to prebolim. ”

Ovi su tvitovi  uslijedili  nakon što su brojne žene optužile producenta Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje i maltretiranje.

Svjetskim se medijima brzo proširila vijest o zlostavljanju, a nakon što su poznate glumice i javno priznale zlostavljanje, producent je  izbačen s Akademije likovnih umjetnosti i znanosti.

Glumica Alyssa Milano još je prošloga tjedna za PatriotNotPartisan.com napisala članak u kojem je progovorila koliko je ljuta i ogorčena Weinsteinovom zlouporabu moći, ali i sretna i zadovoljna jer se konačno otvorio dijalog po pitanju seksualnog uznemiravanja, objektivizacije i degradacije žena.

“Žene koje ste pretrpjele bilo kakav oblik zlouporabe moći, stojim uz vas! Žene koje ste istupile protiv sustava koji je dizajniran da bi vas ušutkao, stojim uz vas, cijenim vas i vašu hrabrost. Vaša će snaga inspirirati ostale!”, napisala je Milano.

Kampanji na Twitteru, u želji da se pokaže koliko je ovaj problem prisutan i ozbiljan, priključile su se i  Anna Paquin, Debra Messing, Laura Dreyfuss, Lady Gaga, a poruke podrške stižu i od muškaraca.

Inicijativa je vrlo brzo zaživjela i u Hrvatskoj, a mi u nastavku donosimo statuse nekih članica Women in Adra:

Foto: Screeshot YouTube

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eCommawards 2023.

eCommawards 2023. – Proglašeni najbolji web trgovci u Hrvatskoj

Hrvatski webshop godine je bima-shop.hr, prema ocjenama stručnog žirija ovogodišnjeg ekskluzivnog događaja eCommAwards powered by Ooblee, u organizaciji  udruge eCommerce Hrvatska....