Health&Wellness Day stigao u Zagreb i – oduševio!

Grand Hotel Zagreb u subotu je postao epicentar zdravlja i wellnessa, dok je domaćin pružio pravu oazu mira za poduzetnice i menadžerice koji se svakodnevno suočavaju s izazovima radnog dana. Uz istovremeno balansiranje između profesionalnih obaveza i majčinskih dužnosti, stresu nema manjka. Zato je Women in Adria organizirao dan namijenjen brizi o sebi, dan za wellness i zdravlje.

Health&Wellness Day Zagreb 2023

Health&Wellness Day Zagreb 2023.: Otkrivanje tijeka borbe sa stresom

Health & Wellness Day započeo je inspirirajućim predavanjem Ane Klegović Horvat, diplomirane pravnice, poduzetnice, konzultantice i učiteljice All level healing tehnike i bioterapeuta. Njezin iskren i zabavan pristup ostavio je sve prisutne oduševljenima, a prisutni su dobili dragocjene savjete o tome kako se nositi sa stresom.

Frano Herenda, magistar farmacije i fitoaromaterapeut, objasnio je važnost mikroba za održavanje ravnoteže imunološkog sustava i cjelokupnog zdravlja. Istaknuo je moć fermentiranih pripravaka papaje u održavanju tjelesnog zdravlja, s FPP (Fermentirani pripravak papaje) kao zvijezdom koja već 25 godina dokazuje svoje pozitivne učinke na procese starenja, a kojeg koriste i supermodel Irina Shayk i filmska zvijezda Sharon Stone.

Martina Sučić, magistra farmacije i stručna suradnica u Avemedu, ukazala je na važnost suplementacije za očuvanje cjelokupnog zdravlja organizma. Naglasila je da moderna, prerađena hrana često ne pruža dovoljno mikroelemenata i drugih važnih tvari, potičući prisutne na redovitu upotrebu suplemenata kako bi nadoknadili te manjkavosti.

„Moderna, prerađena hrana osiromašuje naše stanice za mnoge mikroelemente i druge važne tvari. Moramo si osvijestiti istraživanja koja dokazuju opadanje nutritivnih vrijednosti hrane i osigurati si kvalitetne nadomjeske“.


Pročitajte više: Kći dobila dermatitis, a ona ‘preokrenula svijet’. Danas ima kremu za


Stres, kriva prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti udaljava nas od prirode

Angelina Paić, sveučilišna specijalistica za nutricionizam, razotkrila je prirodne izvore zdravlja i energije. Istaknula je kako suvremeni način života s obilježjima poput stresa, nepravilne prehrane i nedostatka tjelesne aktivnosti udaljava ljude od prirode, upućujući na važnost svjesnog odabira namirnica koje unosimo u svoj organizam.

„Tvoje navike i tvoja rutina određuju tvoju budućnost. U životu trebamo biti svjesni, razmislite što uzimate unutar svog organizma“.

Doktorica Ivana Rupić, dentalna medicinska stručnjakinja i specijalistica ortodoncije u Klinici Apolonija, istražila je negativan utjecaj stresa na oralno zdravlje, ističući kako usna šupljina može otkriti puno o našem zdravstvenom stanju i načinu suočavanja sa stresom.

„Usna šupljina ogledalo je zdravlja i načina kako se nosimo sa stresom, usna šupljina je ogledalo brige za sebe“. 

Health&Wellness Day Zagreb 2023

Pročitajte više: Ružica Matić: Crijeva nisu samo cijevi za hranu, o njima ovisi


Dan začinile individualne konzultacije i wellness

Anđela Prolić govorila je o pravom trenutku za početak neinvazivnih kozmetičkih tretmana i kako odabrati onaj pravi za sebe. Suzana Tomašević otkrila nam je kako to treba izgledati Svakodnevna beauty care rutina i koji su to kozmetički must haveovi koji nam trebaju. Suzana je magistrica nutricionizam i voditeljica Afrodita beuaty centara i shopova.

Nakon informativnih i interaktivnih predavanja, sudionice su imale priliku za individualne konzultacije s sponzorima i partnerima događanja. Dan je završio wellness i spa tretmanima u Grand Hotelu Zagreb, pružajući sudionicama priliku za potpuno opuštanje i bijeg od svakodnevnih stresora. Health & Wellness Day, koji je ove godine prvi put stigao i u Zagreb, definitivno je postao nezaobilazan događaj za žene koje cijene brigu o svom zdravlju i blagostanju.

Health&Wellness Day Zagreb 2023
Health&Wellness Day Zagreb 2023
Health&Wellness Day Zagreb 2023
Health&Wellness Day Zagreb 2023

Sponzori i partneri Health&Wellness Day Zagreb 2023. su Avemed, Fraktal, Pulse, Oktal, FPP, Juicy, DermaMed, Intimina, Kozmetika Afrodita, Gloria prirodna kozmetika i Klinika Apolonija.

Autorica: Petra Ivančić

Foto: Domagoj Bregant

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -