Znate li koje prednosti donosi vožnja hibrida?

Bez obzira tražite li ugodan, tih način vožnje ili pak želite automobil koji znatno smanjuje potrošnju goriva i emisije štetnih plinova, Toyota hibridi na te i još mnoge načine unose veliku razliku u vaš svakodnevni život.

Život je jednostavniji uz hibrid

Toyota hibridi razvijeni su kako bi maksimalno olakšali način vožnje. Kada pritisnite tipku za uključivanje hibridnog sustava, i dalje možete čuti potpunu tišinu, ali istovremeno je i jasno označena poruka da ste spremni za vožnju. Na vama je samo da preko mjenjača odaberete položaj za vožnju, a hibridna tehnologija nadalje sve sama odrađuje.

hibridi

Ugodna, tiha i trenutna isporuka snage

Vožnjom u Toyota hibridima čut ćete puno više zvukova iz okoline nego iz motora hibridnog automobila. Upravo takav dojam ostavlja učinkovita hibridna tehnologija s trenutnom isporukom snage kada vam zatreba. Oba motora djeluju kao jedno i pogone naprijed bez oklijevanja.

Baterije koje se nikad ne pune preko zidne utičnice

hibridi

S ovim vozilima ne morate brinuti o autonomiji, jednostavno utočite gorivo kao i u konvencionalnom automobilu i uživajte u najugodnijem putovanju. Kada se baterija ipak isprazni, višak energije benzinskog motora iskorišten je za pogon generatora i punjenje baterije. Baterija se također puni i prilikom usporavanja preko sustava regenerativnog kočenja.

Blag prema novčaniku i okolišu

Ne samo da ćete uživati u načinu vožnje hibrida, već i činjenici da štedi vaš novac te umanjuje otisak štetnih plinova na okoliš. Toyota hibridi su najučinkovitiji u gradu, gdje se do razumnih putnih brzina možete kretati isključivo preko elektromotora, a pri tome ne trošite ni kapi goriva niti emitirate emisije štetnih plinova.

Hibrid za svakoga

hibridi

Toyotina hibridna priča započela je 1997. godine s pionirskim modelom, prvim u svijetu velikoserijskim hibridom – Priusom. Od tada njihova hibridna obitelj nezaustavljivo raste, a danas možete izabrati između sedam hibridnih modela u Toyotinoj ponudi, pri čemu smo postoji model baš za svačije potrebe.

Women in Adria članice ostvaruju posebne pogodnosti na Toyota modele.

Foto: Toyota

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više