Hillary Clinton pobjednica prve debate bez obzira na Trumpova prekidanja

Donald Trump poznat je kao osoba koja nimalo ne poštuje ikoga tko je drugačiji od njega, što je ponovo pokazao i na prvoj predizbornoj predsjedničkoj debati na kojoj se sučelio s Hillary Clinton.

Predsjednička debata između demokratske kandidatkinje i republikanskog kandidata održala se na sveučilištu Hofstra na Long Islandu u državi New York, a suparnici su žustro raspravljali oko pitanja ekonomije te unutarnje i vanjske politike.

U prvih je 26 minuta prekinuo nevjerojatnih 25 puta

Prema pisanju Daily Maila, broj gledanja bi mogao premašiti i najpoznatiju predsjedničku debatu iz 1980. godine kad je raspravu između demokratskog kandidata Jimmyja Cartera i republikanca Ronalda Reagana gledalo rekordnih 80 milijuna gledatelja, a sad se spominje broj od najmanje 90 milijuna.

U debati koja je trajala sat i pol, Trump je stalno prekidao Clinton i čak dovodio u pitanje njenu izdržljivost nakon upale pluća. Kako piše Huffington Post, u prvih je 26 minuta prekinuo nevjerojatnih 25 puta, a to nije moglo proći nezapaženo i na društvenim mrežama, osobito na Twitteru.

debata2

Poznato je da se žene češće prekida u razgovorima od muškaraca, i to su pokazala i istraživanja. A kad progovore njihove riječi nemaju jednaku težinu i ne vrijede isto kao i kad ih izgovori muškarac.

Uz to, muškarci najčešće drže podulji monolog – muškolog kojeg karakterizira bujica nepotrebnih riječi, ne traženih stajališta i nepostojećih argumenata, koje izgovara smatrajući da će slušatelji prirodno biti zainteresirani te da im zanimanje neće splasnuti. S ovim su fenomenom (nažalost) upoznate mnoge žene u poslovnom svijetu.

No, prema pisanju brojnih medija, upravo je Clinton iz ove debate izašla kao pobjednica. Bila je odmjerena, precizna, te je na sve odgovarala činjenicama i brojkama, dok je Trump tijekom debate polako gubio koncentraciju i bio nervozan.

Ovo je tek prvo od planiranih tri sučeljavanja, ali teško je za očekivati da će se njegovo ponašanje promijeniti.

Preostala dva kandidata iz Libertarijanske i Zelene stranke – Gary Johnson i Jill Stein nisu bili pozvani jer nisu prešli prag popularnosti od 15 posto na nacionalnoj razini.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

natječaj za kulturne i kreativne industrije

Natječaj za kulturne i kreativne industrije vrijedan više od 33 milijuna...

Još je nešto manje od mjesec dana preostalo za podnošenje projektne prijave na poziv Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih...