Vladine mjere nisu dovoljne za male poduzetnike, ovo nam treba ODMAH!

Vlada je upravo predstavila mjere za pomoć gospodarstvu, koje na žalost nisu dovoljne.

Jutros smo poslali mail ministrima s mjerama koje mali i mikro poduzetnici trebaju ODMAH!

Poštovani ministre Mariću i Horvat,

mali i mikro poduzetnici čine većinu gospodarstva i njihovo spašavanje vam trenutno treba biti prioritet.

Prema našoj anketi, 86% poduzetnica već osjeća negativne utjecaje korona virusa na poslovanje, a 88% ih već osjeća pad prometa i narudžbi veći od 50%.

Mjere koje trebate donijeti DANAS za opstanak malih i mikro poduzetnika:

 1. Zamrzavanje obveze za PDV– PDV koji je trenutno dospio nam je nužan za isplatu plaća, sve što će nam sjesti na račun u sljedećih mjesec, dva nam treba za plaće koje smo već smanjili i za ostale nužne troškove koje smo minimizirali
 2. Otpis obveza za poreze i doprinose minimalno sljedeća 3 mjeseca – nikakva odgoda niti zaduživanje za poreze i doprinose nam ne koristi jer nećemo te obveze moći platiti u sljedećih godinu, dvije
 3. Oslobađanje SVIH poduzetnika početnika do 3 godine poslovanja svih poreza i doprinosa – borili smo se da barem vlasnike trgovačkih društava oslobodite obveze zapošljavanja na puno radno vrijeme, situacija je takva da morate osigurati da imate uopće poduzetnika u bilo kojem obliku sljedeće godine u ovo vrijeme.
 4. Otpis svih obveznih članarina i davanja za ovu godinu

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

 1. Slažem se sa svim navedenim,
  uz trajno smanjenje svih vrsta poreza i nameta kao poticaj budućem
  poslovanju i razvoju privatnog sektora
  Potrebni su nam poticaji a ne samo dodatna opterećenja kao do sad.

 2. Sve to stoji OSIM ovoga pod tockom 3. zato jer se radi o vrlo pokvarenom pokusaju da se stanje epidemije iskoristi kao povod za izbjegavanje placanja poreza. To je sramota i vlast na tocku 3. nikako ne bi smjela nasjedati.

  p.s. molim gospodju iz ranijeg komentara da ne bude bezobrazna, jer nas je vlada unazad dvije godine rasteretila kao nitko unazad zadnjih dvadeset godine, dodatnih opterecenja je sve manje. Prestanite vise s zalopojkama oko rasterecenja jer bi to moglo ici u beskonacnost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -