Kuća, posao, posao, kuća – hrvatski podcasti uz koje put do posla proleti

Podcasti su polako, ali sigurno ušetali u svakodnevicu Hrvata! I više nismo „ograničeni“ samo na strane podcaste – danas se i na domaćoj sceni imamo čime pohvaliti. Volimo podcaste jer nam mogu skratiti vrijeme putovanja od točke A do točke B kad nam se ne sluša glazba, mogu nas zabavljati iz pozadine dok obavljamo kućanske poslove, mogu nas educirati o različitim temama ili pak inspirirati. Ovi hrvatski podcasti mogu sve to! Izdvojile smo neke od najboljih i sigurne smo da će svaka od vas pronaći neki za sebe, bilo da vas zanima (mentalno) zdravlje, jezici, roditeljstvo i/ili poslovni uspjesi…

Eduza podcast

Eduza Show je video podcast o poslovnim edukacijama koji se emitira uživo svakog radnog utorka u 12 sati, a pokrenuli su ga Višnja Željeznjak i Saša Matijašić. Namijenjen je stručnjacima koji žele unovčiti svoje znanje kroz održavanje edukacija te profesionalcima koji žele unaprijediti svoju karijeru i poslovanje kroz cjeloživotno učenje.

Slušati ga možete na službenoj web stranici i na YouTubeu.

Bliski susreti jezične vrste

Ovo je prvi podcast o jeziku u Hrvatskoj i regiji, a pokrenuli su ga Anja Lordanić i Gaj Tomaš. Nastoji proniknuti u ono jezično u djelatnostima koja nisu nužno takve prirode. A kad ne ugošćuju „nejezičare (i jezičare)“, Anja i Gaj analiziraju frazeme, bajke, slogane i mnoge druge lingvističke zanimljivosti.

Slušati ga možete na platformama Spotify, iTunes, Google Podcasts, Podcast Addict.

Ana Radišić Podcast

Ana Radišić svoje sugovornike ugošćuje u „oblacima“, svom studiju koji asocira na lebdenje u oblacima. Kako kaže, ona razgovara s ljudima koji – inspiriraju. Postavlja pitanja koja se nerijetko pitamo – kako i zašto je netko uspio. U svojim Oblacima ugostila je mnoge osobe iz javnog života, ali i manje poznate, a uvijek veoma uspješne Hrvate.

Slušati ga možete na platformama YouTube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts.

Surove strasti

U ovom podcastu upoznajemo ljude koji su strastveni u onome što rade. Vrijednosti, ishodi, taktike i više od toga, ovo je podcast za preživljavanje u surovoj stvarnosti! Otkrijte što pokreće uspješne i motivirane ljude, ljude koji su strašću, predanošću i vizijom postali kreatori vlastitog, a i naših života. I ono najvažnije, saznajte kako su to napravili! Sve to ispituju Saša Tenodi i Ivan Voras.

Slušati ga možete na platformama iTunes, Spotify te na njihovoj web stranici.


Pročitajte više: Najbolji podcasti za poslovni i privatni uspjeh!


Pomalo too much

Mentalno zdravlje goruća je tema u javnom prostoru posljednjih nekoliko godina. U svom podcastu o njemu progovaraju Marie Wasler i Eva Feldman. Marie je food blogerica i instruktorica yoge koja je prije ovog podcasta samostalno vodila podcast „pomalo“, a Eva je psihologinja i psiho-edukacijska influencerica koja stoji iza poznatog Instagram profila @toomucheva.

Slušati ga možete na platformama YouTube, Spotify, Deezer.

Human LAB Podcast

Za dug i kvalitetan život potrebni su nam alati, metode i informacije stručnjaka. Mateo Ćorluka imao je želju doći do njih, a onda svoja saznanja podijeliti sa širom publikom i tako je nastao njegov Human LAB Podcast. U njemu gostuju nutricionisti, fitnes treneri, ljudi iz zdravstvenog sektora, profesionalni sportaši… Svi oni koji o zdravlju znaju mnogo.

Slušati ga možete na službenoj web stranici i na YouTubeu.

BabyRoom podcast

Sve do ovog, hrvatski podcasti bili su “zakinuti” za temu roditeljstva. U pokretanju prvog domaćeg podcasta na ovu temu ujedinilo se nekoliko mama, ujedno i (bivših) radijskih novinarki. Jedan od njihovih motiva bio je odgovoriti na mnogobrojna pitanja koja se javljaju u glavama roditelja, pogotovo ovih novih.  I u tome su vrlo uspješne!

Slušati ga možete na platformama iTunes, Google Podcasts, SoundCloud.

DijaLOG

Ovo je logopedski podcast nastao iz želje da se o logopediji razgovara na malo drugačiji način. Kako o logopediji razmišlja istraživač, a kako logoped-terapeut? Koja znanja s nama mogu podijeliti stručnjaci iz srodnih područja? Kakva su iskustva korisnika logopedskih usluga? Sve to i puno više pitaju se studentice s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koje rade na ovom podcastu!

Možete ga slušati na platformama Spotify, SoundCloud, Podcast.hr.

A autu, autobusu, tramvaju, u šetnji… Ili pak u udobnosti svog doma. Nevažno! Sljedeći put kad poželite slušati nešto edukativno i/ili zabavno, posegnite za jednim od ovih podcasta. Najbolji hrvatski podcasti vas čekaju, a mi vam želimo ugodno slušanje!

Foto: Canva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -