Obnovite kožu nakon ljeta uz nježan HydraFacial tretman

Hidrodermoabrazija veoma je popularan neinvazivan tretman njege kože. Poznatiji pod nazivom HydraFacial, ovaj tretman kombinira čišćenje i piling kože, hidrataciju i antioksidativnu zaštitu. Rezultat je blistava, hidratizirana koža.

Nježnost je imperativ njege kože

“Ovaj se tretman radi tijekom cijele godine, a svakako bih ga preporučilla u ljetnom periodu kad se koža više znoji i kad se intenzivnije nakupljaju nečistoće,” podijelila je s nama Anđela Prolić, dr.med. iz poliklinike Dermamed.

U posljednje vrijeme na popularnosti dobivaju tretmani kojima je cilj dubinski hidratizirati kožu, te tako očuvati njezinu mladolikost i zdravlje.

Velik je to preokret u odnosu na razdoblje od prije dvadesetak godina kada nas se bombardiralo mehaničkim pilinzima. Danas je njega lica puno nježniija, a fokus više nije na uklanjanju nepravilnosti koliko na njihovom sprječavanju. Sve se više govori o važnosti hidratacije kože i njenoj zaštiti od sunca, kao i o nježnosti koju trebamo primijeniti prilikom redovitog čišćenja.

HydraFacial je brz i učinkovit tretman, izuzetno ugodan i nježan, a time i pogodan za sve tipove kože, uključujući i onu osjetljivu.


Pročitajte više: Kako se zaštititi od sunca i pripremiti kožu lica za šminku


Što vas čeka na tretmanu?

“Posebnim se tekućinama otapaju nečistoće s kože koje se bezbolnim vakumom duboko izvlače s površine kože i pora, dok se kožu istovremeno vlaži revitalizirajućim sastojcima,” ukratko opisuje Prolić. “Spiralni nastavci stvaraju blagi vrtlog kojim omogućavaju tri glavna koraka tretmana – nježan piling kože, uklanjanje nećistoća i hidrataciju, te regeneraciju kože specijalnim boosterima.”

Boosteri koji se koriste prilikom tretmana obiluju antioksidansima i peptidima, a odabiru se ovisno o potrebma i problemima kože, tako da je tretman maksimalno individualiziran. Boosteri inače nisu novost u njezi kože, a njihova se učinkovitost krije u njihovim malim molulama. Oni mogu prodrijeti u najdublje slojeve kože kojima pružaju veće koncentracije aktivnih sastojaka što ih čini idealnima za probleme ciljanje specifičnih problema kože poput pigmentacija, bora ili dodatnog vlaženja.


Pročitajte više: Kako učinkovito osnažiti i obnoviti lice od stresnog načina života


Ovisno o problematici kože, u sklopu HydraFacial tretmana koristi se i terapija crvenim i plavim LED svjetlima. LED terapija posve je sigurna s obzirom na to da ne sadrži UV-zračenje, izvještava Healthline. Terapija LED svjetlima koristi se već desetljećima kako bi se ubrzalo zacijeljivanje rana, a njihova se primjena proširila i na njegu.

“Energija koja se emitira iz svjetla izrazito je učinkovita u stimulaciji elastina i kolagena što rezultira smanjenjem bora i eliminacijom toksina iz kože. Terapiju crvenim LED svjetlom koristimo za obnovu stanica, a terapiju plavim LED svjetlom za sprječavanje nastanka i širenja bakterija koje uzrokuju izbijanje akni,” pojašnjava Polić.

Foto: Canva / Anđela Prolić, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -