I poduzetnice Škori pokazale srednji prst!

Ne prestaju reakcije žena na sramotne izjave Miroslava Škore o pobačaju i silovanju: “Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.”. Gospodarstvo nam je uništeno i umjesto da gospodin Škoro priča o tome kako ženama omogućiti ekonomsku neovisnost, olakšati poslovanje, on se fokusira na njihove maternice. Žena koja nema posao će se sigurno prije odlučiti za pobačaj.

Kaznite ih davanjem glasa bilo kojoj drugoj opciji manjeg zla

Svoje potresno iskustvo u kojem je za dlaku izbjegla silovanje na Facebooku je podijelila i jedna naša članica, dio tog statusa prenosimo:

“Godinama sam spavala sa skakavcem ispod jastuka. Naučila baratati sa njim. Izlazila van s punom opremom – nož, bokser i sprej. Kad bi se sama vraćala doma, u jednoj ruci sam uvijek imala spreman nož, a u drugoj bokser. Ni danas ne podnosim da me se primi za podlakticu. Neke žene nisu bile ove “sreće”. Neke su silovane i ostale su trudne. Tim ženama brojači maternica i zametaka žele nametnuti svoju volju. Kojekakvi pjevači i filozofi žele uvesti “ekonomske mjere” kako bi se sačuvao život. Kaznite ih posramljivanjem na svim mrežama na kojima možete. Kaznite ih nezaboravljanjem sve do kraja izbora i dalje. Kaznite ih davanjem glasa bilo kojoj drugoj opciji manjeg zla jer ovo zaista jesu stranke veoma opasnih namjera.”

“Damski” srednji prst kao reakcija

Nakon što su mnoge žene reagirale pokazivanjem srednjeg prsta, uslijedile su reakcije da to nije “damski”. Odvjetnica Viktorija Knežević kaže da je njoj važnije zauzeti se za ispravnu stvar nego odgovarati predodžbi što netko smatra da bi ona trebala ili ne bi trebala. “Meni je važnije da sam čovjek, dobar čovjek, građanin svijeta, a ne nečija “dama”.

Kristina Ercegović dodaje da nije trenutak za biti “dama”.

Maja Bujas, startup poduzetnica 2018 godine kaže: ” Moje tijelo, moj hram”.

Foto: privatna arhiva, HRT screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -