5 ideja za Valentinovo koje ne uključuju kupovinu ispraznih poklona

Bez obzira što mislite o Danu zaljubljenih, slavite li ga ili potpuno ignorirate, činjenica je da „groznica Valentinova“ posljednjih dana trese cijeli svijet.

Ne možete se okrenuti, a da ne ugledate izloge ukrašene cvijećem i srcima, restorane i kafiće koje nude posebne ponude za zaljubljene, cvjećare koji su u prvi plan iznijeli gomile crvenih ruža… Posljednjih godina, umjesto malih znakova pažnje poput ruže i bombonijere, kupuju se mobilni telefoni, putovanja, satovi, odjeća, preskupi modni dodaci…

Danas vam donosimo pet ideja što možete raditi na Dan zaljubljenih ako niste od onih koji ljubav mjere poklonima.

Provedite večer bez mobitela i televizije

Sjećate li se kad ste zadnji put doista iskreno pričale sa svojim partnerom i to o temama koje ne uključuju posao ili djecu? Umjesto da, kao i svake večeri, sjednete pred televizor i gledate sve što ima na programu ili zurite u vaše mobilne telefone i ignorirate se, na Dan zaljubljenih se „očistite“ od tehnike i posvetite vašem partneru punu pozornost. Izađite iz stana, otiđite u dugu šetnju i jednostavno – razgovarajte.

Zajednički napravite večeru

ideje za valentinovo

Pretvorite brzinsko i bezvoljno kuhanje večere u zajedničku i zabavnu aktivnost. Otvorite bocu vina, pustite laganu glazbu i napravite vaše najdraže jelo. Na ovaj način ćete oboje biti aktivno uključeni i na kvalitetan način ćete provesti lijepe zajedničke trenutke.

Napravite album s fotografijama

Otkako je sve što radimo prebačeno u digitalni svijet, rijetko tko razvija fizičke fotografije, a još je manje onih koji razvijene fotografije uokvire ili poslože u album. Izaberite najdraže fotografije s mobilnog telefona, izradite ih i umetnite u album posvećen vama i vašem partneru. Prisjetite se najljepših trenutaka, a uz svaku fotogorafiju napišite odakle je, kada ste se fotografirali i koja vas emocija veže za tu uspomenu.

Naručite masažu

Umjesto da vaš partner pokloni masažu vama ili obrnuto, organizirajte masažu u kojoj ćete oboje uživati. Možete imati opuštajuću masažu udvoje u vašem domu ili možete otići u spa centar na prijeko potrebnu relaksaciju. Ukoliko ste i sami odlični u masiranju, neka vaša romantična večer počne antistress masažom.

Priuštite si jednu večer bez djece

ideje za valentinovo

Budimo iskreni jedni prema drugima. Nisu skupi satovi i modni dodaci ono što želimo za Dan zaljubljenih. Ono što istinski priželjkujemo je barem jedna opuštena večer bez djece! I to je sasvim u redu. Zamolite bake i djedove ili tetu čuvalicu da vam tu večer pričuvaju djecu kako biste mogli biti nasamo s vašim partnerom. To je ono što mnogima nedostaje, a upravo to održava odnose čvrstima i zbog čega nečete pasti u zamku obiteljske kolotečine.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -