5 savjeta Richarda Bransona za inovacije u poslovanju

U digitaliziranom vremenu u kojem živimo, nije ništa novo da se stvari brzo mijenjaju. Zapravo, više nego ikad prije živimo u vremenu inovacija. Sve se oko nas stravično brzo mijenja. Važno je biti ukorak s inovacijama koje dolaze te primijeniti određene savjete kako bi poslovanje bilo uspješno. Kako napraviti inovacije u poslovanju?

Richard Branson britanski je poslovni čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na 7.8 milijardi američkih dolara. Vlasnik je brenda Virgin koji sadrži 350 poduzeća, od kojih je najpoznatija zrakoplovna kompanija Virgin Atlantic. Kroz Virgin Group osvijestio je važnost tehnoloških inovacije koje se stalno događaju.

Povezano:

Inovacije u poslovanju

Svaka tvrtka Virgin na prvo mjesto stavlja poboljšanje korisničkog iskustva, a tu dolazi do najviše inovacija. Branson naglašava kako je često pitanje kako nova tehnologija i brze inovacije mijenjaju način na koji pojedinci rade. Sukladno tome, donosi i određene savjete.

Usredotočite se na problem

Inovacija najbolje napreduje kad tražite rješenje problema. Ovo je bilo ključ uspjeha u Virgin korporaciji. Uvijek su poslovali s ciljem stvaranja proizvoda ili usluge koji poboljšavaju život ljudima. Tim pristupom, ne možete pogriješiti i svakako ćete daleko dogurati.

Okružite se strastvenim ljudima

Okružite se ljudima koji su spremni podmetnuti leđa, tražiti rješenja i biti promjena koju žele stvoriti. Važno je biti znatiželjan, ali i osjećati se prihvaćenim. Time će se ambicije i apetiti povećati te će se krenuti prema ostvarenju zadanih ciljeva. Ljudi koji nisu strastveni neće niti težiti pronalasku rješenja već će se zadovoljiti i s postojećim stanjem!

Prigrlite različite stavove

Ključno je da se poslovni lideri ne okruže istomišljenicima ili onima koji se sa svime slažu i na sve kimaju glavom. Pronađite ljude koji se strastveno ne slažu s vama i koji vas neće obeshrabriti kad stvari ne idu po planu ili na njihov način. Ovo je usko vezano sa strastvenošću koja je ključna za uspjeh!

Poslušajte tuđe stavove i ideje

Inovacija je za sve, ne treba kategorizirati. Često najbolje ideje dolaze od onih koji rade na prvoj liniji, koji imaju najviše iskustva s proizvodima ili uslugama. Nemojte podcjenjivati, štoviše, njihove ideje vrlo racionalno razmotrite. Također, nekad su najjednostavnije ideje najbolje!

Pojednostavite stvari

Biti pametan ili pametno poslovati znači jednostavnost. Nemojte zakomplicirati svoju ideju. Inovacija je rezultat težnje kako biti bolji, a kao što je već prethodno rečeno, da biste i bili najbolji, ne znači imati najkompliciraniju zamisao. Štoviše, uspjeh leži u malim stvarima, tako je i jednostavnost garancija uspješnog poslovanja!

Foto: Unsplash, Virgin

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -