Inspirativna priča o majci koja je pokrenula biznis jer je život njene kćeri ovisio o tome

Postoje razni izazovi u poduzetništvu, kojeg poduzetnici nisu svjesni sve dok se ne upuste u poduzetničke vode. Naše poduzetnice su priznale i kako bi voljele da su neke stvari znale prije pokretanja biznisa, a čak je i Sallie Krawcheck priznala kako je teže biti poduzetnica nego upravljati korporacijom. Ako to kaže jedna od najmoćnijih žena Wall Streeta, onda vjerujemo da je tako.

Kad se još u biznis upuste roditelji male djece, rizik je još veći. Oni su za njih financijski odgovorni i trebaju prvo razmisliti vrijedi li riskirati. Opasnost od neuspjeha je velika.

Roditelji bi učinili sve za zdravlje djeteta

No bez obzira na strah od neuspjeha, nekad treba pokušati. A kroz razne priče naših uspješnih poduzetnica možemo vidjeti kako je većina njih zapravo i osnovala tvrtku kako bi imale fleksibilno radno vrijeme i više vremena mogle posvetiti djeci. Iako često na kraju nemaju ni pošten odmor, niti mogu bez mobitela iskoristiti svoj godišnji odmor, uvijek se mogu posvetiti svojoj djeci i svoje radno vrijeme prilagoditi njihovim potrebama.

Ako pak je uz to razlog pokretanja biznisa djetetova bolest i prikupljanje novca, to je nešto za što će se poduzetnik zadnjim atomima snage boriti da uspije.

U takvoj se situaciji našla i američka poduzetnica Gail Federici, suosnivačica tvrtke John Frieda Professional Hair Care, koja je svoje iskustvo ispričala za Inc.com.

Ovo je njena priča.

Federici je majka blizanki, a jedna od njih imala je prirođenu srčanu manu, što je zahtijevalo skupo liječenje. Bila je svjesna i kako će u jednom trenutku dijete morati na operaciju. Stoga je s partnerom Johnom Friedom osnovala tvrtku za profesionalnu njegu kose.

Kao i svaki roditelj, i ona je činila sve kako bi uspjela u biznisu i pomogla svom djetetu u najtežoj životnoj borbi. Upravo to joj je bila svakodnevna motivacija, a bez obzira na strah, gledala je samo prema naprijed.I uspjela je u tome. Na kraju je, 2002. godine svoj biznis prodala za 450 milijuna dolara. Danas je CEO Federici Brandsa, poznatog po inovativnim proizvodima u industriji ljepote.

„Strah neka bude vaš vjetar u leđa, a ne onaj koji puše u prsa i zaustavlja vas,“ poručila je Federici svima onima koje strah koči od uspjeha.

Foto: Screenshot Inc. video

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -