5 knjiga moćnih žena koje biste ovoga ljeta trebali pročitati

Svakodnevni pretrpani raspored i poslovne obaveze doprinose tome da ponekad zaboravite na stvari koje vas opuštaju, motiviraju i daju dodatni vjetar u leđa u svemu što radite. Ljeto samo što nije došlo, a pripreme za plažu već su lagano počele. U torbi za plažu koja već uobičajeno sadrži stvari poput ručnika i kreme za sunčanje, ovoga ljeta svakako ostavite mjesta i za pokoju inspirativnu knjigu. Evo nekoliko naslova u kojima ćete uživati uz valove i miris mora.

Važan je kompromis

U knjizi The Moment Of Lift: How Empowering Women Changes The World, Melinda Gates otkrila je kako se u vlastitom domu izborila za jednakost. S obzirom da sa suprugom Billom vodi zakladu, u ovoj knjizi opisala je i na koji način kroz zakladu želi dovesti do promjena te koliko su za taj cilj ona i suprug uložili truda i napora. Poruka koju šalje ovom knjigom jest:  “U životu je važan dogovor kako bi sve funkcioniralo onako kako ste zamislili”.

Istaknite se među muškim kolegama

Razlike između muškaraca i žena postoje, kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu. Knjiga Kako razmišljaju muškarci autorice Adrienne Mendell dat će vam odgovor na pitanje kako se nositi s muškim kolegama. Diskriminacija na poslu jedan je od faktora s kojima se susreću žene, posebice one koje rade u tvrtkama u kojima prevladavaju muškarci. Kako „opstati“ u muškom svijetu i ispravno se istaknuti među kolegama? Naučite biti bolji nego što jeste.

Memoari koji su osvojili svijet

Bivša američka prva dama Michelle Obama napisala je memoare pod nazivom Becoming. Ova knjiga podijeljena je u tri djela: Becoming Me, Becoming Us i Becoming More. U njoj piše o svom djetinjstvu, fakultetu, rasizmu, braku s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom i njihovim kćerima te o iskustvu u politici. Must-read!

Pobijedite strah

Susan Jeffers u svojoj knjizi Osjeti strah, a ipak to učini naučit će vas kako živjeti onako kako želite i prijeći iz stanja boli i depresije u stanje moći, energije i ljubavi. Čega god se plašili, ova knjiga pomoći će vam znatno poboljšati vašu sposobnost da nađete pozitivnu stvar u bilo kojoj situaciji u kojoj se nađete, a to je, složit ćete se, nešto što nam svima treba.

Prihvatite sebe

U knjizi A što ako je ovo raj? Anita Moorjani istražuje uobičajene mitove u našem stvarnom životu i istodobno iznosi primjere iz vlastitog života koji razotkrivaju laž skrivenu ispod površine. Tek kada se oslobodite očekivanja i uvjerenja koja su posvuda oko vas, možete istinski pristupiti životu kakav biste trebali živjeti.

Foto: Pixabay, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više