3 inspirativna ženska podcasta koja možete slušati na putu do posla

U zadnje vrijeme se sve više priča o podcastima, a mnogi još uvijek ne znaju o čemu se točno radi. Podcast je zapravo digitalna datoteka koja sadržava audio ili video zapis koji možete slušati putem interneta ili gledati na mobitelu ili laptopu. To je platforma na kojoj mnogi dijele svoje priče, iskustva i interese. Gotovo da ne postoji tema koja podcastom nije obrađena, pa ih mnogi rado slušaju upravo na putu za posao. Bilo da na posao idete autom ili koristite javni prijevoz, možete si skratiti vrijeme i tako saznati nešto novo, zanimljivo i edukativno.

Žene koje volimo

U doba kada se sve informacije konzumiraju brzo i često nesvjesno, podcast predstavlja upravo suprotno. Mnogi ga nazivaju alatom za “sporo promišljanje” koji predstavlja neka jednostavnija vremena.

Odlična je stvar što je velika većina inspirativnih žena upravo putem podcasta pronašla svoj glas i odlučila svoje ideje dijeliti s online publikom. Neke od njih su poznate spisateljice, neke autorice poznatih modnih blogova, a neke uspješne poduzetnice. Ipak, zajednički cilj im je velika doza inspiracije koju distribuiraju putem svojih podcasta.

Podcasti vrijedni vašeg vremena

Podcast Stuff Mom Never Told You vode dvije snažne žene – Emilie Aries i Bridget Todd. One se bave problemima s kojima se žene susreću u privatnim i poslonim odnosima. Prednost ovih emisija, osim što se bave aktualnim problemima, je ta što ujedno pokušavaju odgovoriti na pitanja kako ih riješiti.

Još jedan podcast koji obožavamo slušati je onaj Marie Forleo, koju je i sama Oprah Winfrey nazvala inspirativnom voditeljicom. Njezin kanal usmjeren je na to da slušateljima pomogne da žive život najbolje što znaju. Tako između ostalog donosi i savjete kako biti samouvjeren na poslu, kako se bolje brinuti za sebe, kako postupati u odnosima i slično.

Žene uvijek rado slušaju savjete drugih žena, posebice kada se radi o poslovnom svijetu. Sophia Amoruso, osnivačica branda Girl Boss pokrenula je upravo takav podcast. Razgovor s uspješnim ženama i njihovim inspirativnim pričama od samih početaka pa sve do pozicija na kojima su danas pokazuje stvarnu sliku –  put do uspjeha nije lagan.

U ovom podcastu Sophia razgovara s nizom uspješnih žena, primjerice s glavnom urednicom časopisa Marie Claire ili pak s fascinantnom Amel Monsur, kreativnom direktoricom Vice Media. S njima priča o razvoju karijere od samih početaka i prvih poslova pa sve do aktualnih pozicija. Vrijedi poslušati! Koje vi podcaste pratite?

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pitanja za kandidate

Ova dva “small talk” pitanja kandidatu na razgovoru za posao će...

O kandidatu puno toga možete doznati kroz ugodno čavrljanje, bez postavljanja direktnih pitanja. Ovakva pitanja za kandidate ne moraju biti postavljena...