Islandska političarka tijekom govora u Parlamentu dojila svoju kćer

Ovih je dana ponovo medijsku pažnju privuklo dojenje u Parlamentu, što je otvorilo i sočnu raspravu onih koji podržavaju to i oni koji misle kako to nije nikako prikladno.

Islandska političarka zastupnica Stranke nezavisnosti Unnur Bra Konradsdottir je u Parlamentu dojila jednoipolmjesečnu kćer i to za vrijeme svog izlaganja, piše Euronews.

Zastupnica i inače dovodi kćer u Parlament

Iako je u Islandu stav prema dojenju jako liberalan, ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo u toj zemlji.

Političarka je rekla kako nije smatrala da će držati govor. Kćer je bila gladna i zato ju je trebala nahraniti. U tom trenutku na red je došao zakon o imigraciji kojeg je ona predlagala i odlučila se uključiti u raspravu.

„Mogla  sam ili odbiti djevojčicu od sebe i ostaviti je da plače kod zastupnika do mene ili je ponijeti sa mnom. Smatrala sam da će ovo drugo manje omesti zasjedanje”, istaknula je.

Također, priznala je da i inače dovodi kćer u Parlament i kako su kolege zastupnici navikli na to.

dojenje u Parlamentu

Dojenje u Parlamentu nije novost

No, ovo nije prvi takav slučaj. Prošle je godine argentinska političarka Victoria Donda Pérez usred sjednice Parlamenta nahranila svoju osmomjesečnu kćer, što je također izazvalo veliku medijsku pozornost i raspravu na društvenim mrežama.

Dok se nekim to činilo sasvim prirodno i u redu što je hranila dijete na radnom mjestu, drugi su smatrali kako to nije prikladno mjesto za dojenje, a bilo je i onih koji su smatrali da je to privatna stvar koja se treba prakticirati unutar svoja četiri zida.

I Europarlamentarka Licia Ronzulli je prije nekoliko godina vodila svoju kćer na sjednice Europskog parlamenta i pritom bila optužena da koristi dijete za političku promociju. No, ona je kazala kako je samo željela provoditi vrijeme sa svojom kćerkom.

Čini se da djeca na radnom mjestu više i nisu novost jer ih sve češće mame vode na svoje sjednice, konferencije i ne srame se o tome javno pričati kako bi ohrabrile i druge žene koje žele balansirati karijeru i majčinstvo.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...