Span je prva hrvatska IT kompanija s ISO certifikatom za suzbijanje podmićivanja

Span je prva domaća IT kompanija i tek treća kompanija u Hrvatskoj s certificiranim sustavom za suzbijanje podmićivanja poznatijim kao ISO 37001, koji definira Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO). Potvrdu o usklađenosti s anti-korupcijskim normama obavila je certifikacijska kuća SGS Adriatica. Ovo je rezultat aktivnosti koje Span provodi već niz godina, a koje su usmjerene protiv svih oblika korupcije i neusklađenosti.

Sustavno protiv korupcije

Spanov sustav za suzbijanje podmićivanja temelji se na osnovnim politikama koje propisuje uprava, a podrazumijeva i razne procedure koje, primjerice, opisuju načine prijave neprimjerenih radnji, definiraju odnos prema zviždačima te prema poslovnim darovima, kao i načine procjene rizika u pojedinim segmentima poslovanja. Tu su i brojni obrasci koji služe za procjenu djelatnika, kupaca i dobavljača kao i Kodeks poslovnog ponašanja s kojim svi zaposlenici trebaju biti upoznati i koji trebaju slijediti.


Pročitajte više: Antonija Kapović, članica uprave Spana: “Žene, vozite auto koji vam priprada po poziciji, nema izgovora da vam ne treba!


Potvrda visokih standarda poslovanja

Najnoviji ISO certifikat, šesti po redu, dodatna je potvrda transparentnosti i visokih standarda koje svakodnevno primjenjujemo u poslovanju. Ovo postignuće jasno odražava smjer kojim idemo te predstavlja dodatno jamstvo kvalitete, što pridonosi izgradnji još snažnijeg povjerenja u odnosima s korisnicima“, izjavio je Dragan Topalović, Spanov direktor kvalitete, te zaključio kako ovakva neovisna priznanja predstavljaju sve snažniju prednost kad je riječ o tržišnom natjecanju.

Sa sjedištem u Hrvatskoj, Span je globalna IT kompanija koja zapošljava gotovo 600 ljudi, imaju urede u 9 zemalja te rade za više od 1200 korisnika diljem svijeta. Zajedno s njima stvaraju digitalnu budućnost nudeći IT usluge i rješenja za unapređenje poslovanja. 

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -