Ispisujte za dvije lipe po listu s Epson Ink Tank pisačima

Epsonovi pisači s nadolijevanjem tinte omogućavaju nikad povoljniji ispis u kućnim uredima i tvrtkama. Utrošak tinte po A4 listu kod jednobojnih Ink Tank pisača spustio se na svega dvije lipe.

Epson Ink Tank pisači

Epson tvrtkama i profesionalcima nudi Ink Tank pisače s integriranim spremnicima za tintu. Model L355 je sve-u-jednom uređaj s funkcijama ispisa, skeniranja i kopiranja. U originalnom pakiranju dolazi s četiri bočice s tintom kapaciteta 70ml te uz dvije dodatne bočice s crnom tintom, što donosi ukupni kapacitet ispisa od 12,000 stranica.

Jedan komplet s četiri bočice može ispisati do 4000 stranica u crnoj ili 6500 stranica u boji te cijenu ispisa u boji smanjuje na 3,5 lipe po A4 listu ili svega 18 kn za jedno pakiranje A4 papira 500 listova. Uređaj podržava aplikaciju Epson iPrint koja omogućuje bežični ispis s pametnih telefona i tablet računala putem Wi-Fi umrežavanja.

 Tisuće i tisuće kuna uštede

Cijena ispisa još se više obrušava u slučaju jednobojnih Ink Tank pisača. Epson WorkForce M200 višenamjenski je pisač s ugrađenim sustavom spremnika, karakterističan po tome što radi samo s crnom tintom. Uređaj je moguće umrežiti putem Etherneta, a opremljen je i automatskim posluživačem listova. Uz pisač se isporučuju dvije Epsonove originalne bočice s tintom – jedna početna i jedna standardna kapaciteta 140 ml. S te dvije bočice koje su uključene u originalno pakiranje može se, nakon početnog punjenja sustava, ispisati čak 11000 stranica.

Usporedimo li WorkForce M200 sa sličnim laserskim pisačima (koji su poznati po svojoj štedljivosti) vidjet ćemo da je ispis samo crnom tintom trenutno najpovoljnije ispisno rješenje koje se može pronaći na tržištu. Trošak tinte po jednom A4 listu kod ovih pisača iznosi svega dvije lipe. Vrlo jednostavnom kalkulacijom doći ćemo do podatka da tinta za ispis 10 tisuća stranica A4 formata stoji svega 200 kuna. S druge strane, u slučaju povoljnog laserskog pisača kojega nudi jedan od Epsonovih konkurenata, toner za ispis 10 tisuća A4 stranica stoji čak 3437 kuna.

Razlika je naprosto astronomska, tolika da je početna cijena Ink Tank pisača zajedno s troškom ispisa 10 tisuća stranica manja od iznosa koji biste potrošili samo na toner laserskog pisača.

Epson_Ink_Tank_pisači_1

Ink Tank ispis do A3+ formata

Ugrađeni sustav spremnika s tintom velike zapremine čini pisač L1800 pogodnim za intenzivnu upotrebu, uz povoljan ispis fotografija ili dokumenata u boji. L1800 je namijenjen kućanstvima i malim uredima u kojima se fotografije i dokumenti u boji ispisuju u velikim količinama te dolazi uz šest bočica velike zapremine od 70 ml. L1800 osigurava ispis do 1500 fotografija ili 2600 crno-bijelih i 4700 stranica teksta u boji bez dodatnog punjenja.

Pisač L1300 također je konstruiran za intenzivnu upotrebu, pri čemu se posebna pozornost posvećuje postizanju najpovoljnijeg ispisa stranice. Pogodan je za male urede u kojima se ispisuju opširna izvješća, reklamni materijali ili CAD crteži, a uz njega je priloženo i pet bočica s tintom zapremine 70 ml. Uz ugrađeni sustav spremnika s tintom L1300 može ispisati do 7100 stranica crno-bijelo i 5700 stranica u boji bez dodatnog punjenja.

Nova generacija Ink Tank pisača sa šest boja

Odnedavno je na tržištu dostupna nova generacija Epsonovih Ink Tank (ITS) pisača koji ispisuju u šest boja, do formata A4. Novi ITS modeli L850 i L810 po prvi puta uključuju funkcije poput LCD ekrana. Pisači su namijenjeni prvenstveno event fotografima, fotografskim laboratorijima, reklamnim agencijama i obrazovnom sektoru, koji trebaju brz i povoljan ispis fotografija. Za produkciju fotografije u boji dimenzija 10 x 15 cm potrebno je svega 12 sekundi, a brzina ispisa A4 dokumenata iznosi 37ppm (crno-bijelo) i 38ppm (u boji).

Epson_Ink_Tank_pisači_2

Foto: Epson

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...