Ivku Armandu Todorović sin insiprirao da im kreira usklađene majice za kojima su mame poludjele!

Ivka Armanda Todorović  već je dobro poznata čitateljima našeg portala. Osim što vodi privatne treninge i grupe koje plešu oko šipke u Angelsu, piše blog i kolumne te povremeno drži radionice, nedavno se odlučila pokrenuti još jedan biznis – Mamasita and son.

Riječ je o odjeći koja je namijenjena prvenstveno majkama i sinovima, a nastala je iz njene potrebe i želje da se modno uskladi sa svojim sinom.

„Jednog dana, dok sam bila na moru sa Zmajem (sinom), surfala sam po netu u potrazi za fora odjećom za nas dvoje. Nisam našla apsolutno ništa, a čak i ono što sam pronašla na stranim sajtovima bili su najobičniji T-shirti koje ne volim nositi. Sve je vrvilo odjećom za mame i kćeri, a dečki su totalno zapostavljeni“, rekla nam je Ivka te otkrila kako od ideje do realizacije nije prošlo puno jer je znala točno što želi.

Ženstvene majice za mame, praktične za sinove

„Željela sam ženstvene krojeve za mame koje će pasati svakoj figuri, i nešto fora, ali praktično za klince. Također, znala sam da to želim sama dizajnirati i proizvesti kod nas, a ne naručiti gotove majice.“

U ovaj posao je krenula zajedno s partnericom Majom, koja je ujedno i njena zaposlenica i desna ruka i u Angelsu, ali i u ovom projektu.

„Kako smo kroz godine razvile super odnos i kako i sama ima beskrajno puno motivacije, ideja i želje za radom, tako smo skupa na ovom projektu. Pokazalo se kao super model za suradnju kad osobi koja radi za tebe ponudiš i dio zarade te ju tako dodatno motiviraš“, kazala je Ivka.

Mamasita and son

Djeca su nepresušni izvor inspiracije

Ono što Mamasita and son nudi su matching majice za mame i sinove – ljetna kolekcija s kratkim rukavima i zimska s dugim. Majice za mame dizajnirane su tako da se mogu nositi kao široke majice i kao kratke tunike, a majice za klince za zimu imaju i kapuljače. Za sad su boje bijela, siva i crna i nekoliko uparenih natpisa: umorna/neumoran, stvaram pravila/kršim pravila, padam na zločeste dečke/zločesti dečko, objasnila je.

Također, otkrila nam je i kako povremeno imaju posebnu kolekciju za tate – majicu s natpisom zločesti dečko.

 

Mamasita and son

„Majice sam krojila po vlastitom ukusu u suradnji s Martinom Bolf koja sve proizvodi, a natpisi su moj vlastiti doživljaj majčinstva. Svaka od nas treba malo humora da preživi te lude trenutke ranog majčinstva, a ovo je moj način. Moj mali Zmaj je totalno karakterno dijete od svog rođenja. Mislim da ga nisam spustila iz ruku budnog otkad se rodio pa dok nije počeo sjediti i puzati. Od tada je nova avantura i pokušavamo ga vječito uloviti. To je inspiracija za neumornog zločestog dečka koji krši pravila. Ma svaka mama će se sigurno pronaći u svim natpisima. A uskoro slijede i novi. Djeca su nepresušni izvor inspiracije“, rekla je.

Kupci, a i mame blogerice oduševljeni kvalitetom

Ove jedinstvene majice prepoznali su i kupci, pa tako Ivka bez lažne skromnosti može kazati kako su njihove reakcije fantastične. Svaka majka koja je dobila majice u ruke oduševila se i poslala im poruku iste sekunde, a osim toga šalju i fotografije sa sinovima. Osobito ih oduševi kvaliteta majice, koja je gotovo nepoderiva što je majkama iznimno bitno, pa je tako mogu prati i sušiti u perilici rublja.

I bez velikog ulaganja u promociju postali su prepoznatljiv brand.  „Možda i najveći izazov trenutno nam je kako ispričati priču o brandu, ali i o kvaliteti majica koje su stvarane ‘iz nule’. To nas razlikuje od mnogih T-shirt brandova danas, kao i tematika samih majici“, rekla nam je te dodala kako su brand prepoznale i neke mame blogerice što im je pojačalo prepoznatljivost.

Mamasita and son

Mamasita and son za sada se može nabaviti preko interneta, a cijela ponuda nalazi se i na Facebook stranici www.facebook.com/mamasitaandson. Na zagrebačke adrese trenutno dostavljaju majice osobno, a izvan Zagreba šalju ih poštom.

„Važno je sebi dati odmor jer tad kreće inspiracija“

Ova svestrana žena koja paralelno vodi nekoliko projekata i sudjeluje u Beauty and Magic retreatu, govori kako su to sve njene strasti i priznaje da ni sama ne zna kako sve stiže uskladiti.

Možda trenutno može kazati kako pisanje pati jer ne stiže, iako joj tekstovi non-stop hodaju po glavi. Ipak, od zarade i poslovnog napredovanja u klasičnom smislu, uvijek joj je bila važnija kvaliteta života i zato dopušta da razvoj poslovnih projekata ide polako i spontano, a da pritom sebi daje i ponešto odmora.

„Uz malo dijete to je ponekad teško, ali ne i nemoguće. Mislim da je važno da sebi daš odmor jer tada kreće inspiracija, energija i snaga za sve u životu. Mene motivira radost, životna radost. Moja definicija uspjeha je raditi ono što voliš, s kim želiš u vremenu u kojem želiš. Malo-malo progovori i ona jako glasna kritičarka u meni koja me tjera da se previše naprežem, ali ne slušam je trenutno. Važno mi je imati balans, mir i radost i kad to sve nemam, ponovno se ispočetka posvećujem potrazi za time.“, kazala je.

Motivacija su joj Angelsice i Mamasite

Osim toga, velika motivacija su joj i klijentice, kako Angelsice, tako i Mamasite. „Kad dobijem iskreni mail u kojem mi se zahvaljuju za proizvod ili pišu o Angelsu kao mjestu gdje su sretne, ja sam ispunjena. Angels je moja misija, moj poziv, a Mamasita nešto što mi je trenutno zanimljivo i raduje me“.

Ivka Armanda Todorović ima u planu za brand Mamasita and son još neke dodatne stvari poput drukčijih krojeva i novih natpisa, ali i nakita. Nakit neće biti revolucionaran po dizajnu, ali nosit će snažne poruke, otkrila nam je.

„Kao mama kojoj je bilo jako teško nakon poroda i koja se nije snalazila u majčinstvu i neprospavanim noćima, znam koliko je bitna podrška i motivacija. Naš nakit će, na neki način, pružati i podsjećati mame da one to mogu.“

Mamasita and son

No, ni to nije sve, jer ima još mnogo planova za budućnost. Kroz šalu nam je kazala kako ni ona, a ni mi nemamo mjesta za sve njene planova. Osim što želi da Mamasita and son postane prepoznatljiv brand, da ima webshop i da realizira sve njene ideje, i za Angels ima velike planove.

Ipak, ide polako pa pušta ideje da se kuhaju do pravog trenutka. „Vrijeme mi je trenutno resurs kojeg najviše trebam i najmanje imam pa vjerujem da je metoda – prvo puzati, a onda hodati najbolja za nas danas“, zaključila je.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

mikromenadžiranje

Svjetska HR stručnjakinja: Ako ne vjerujete svojim zaposlenicima dok fleksibilno rade,...

Povjerenje je temelj svake uspješne veze, bilo profesionalne ili osobne, a kad je izbubljeno, izuzetno je teško popraviti ga. HR stručnjakinja...