Žene koje ćemo zauvijek pamtiti – 10 inspirativnih izjava Hillary Clinton

Hillary Clinton američka je pravnica i demokratska političarka. Osim što je poznata po svojoj nekadašnjoj ulozi prve dame SAD-a, posljednjih se godina ističe kao jedno od važnijih imena američke politike. Svojom političkom aktivnošću stekla je reputaciju jedne od najutjecajnijih žena na svijetu, a budući da je zagovornica žena i mladih djevojaka posvuda, promijenila je svijet na više načina. Donosimo njenih 10 najinspirativnijih izjava!

Osnaživanje žena

1. “Svakoj maloj djevojčici koja sanja želim reći da može biti sve što želi –  čak i predsjednica.”

2. “Učinite sve što možete, za sve ljude koje možete, na sve moguće načine i koliko god možete.”

3. „Ne postoji istinska demokracija ako se ne čuju glasovi žena. Ne može biti istinske demokracije ako se ženama ne pruži mogućnost da preuzmu odgovornost za vlastiti život i ne može biti istinske demokracije ako svi građani ne mogu u potpunosti sudjelovati u životu svoje zemlje.”

4. “Uvijek ciljajte visoko, naporno radite i pažljivo brinite o onome u što vjerujete.”

5. “Kada ulažemo u obrazovanje djeteta, ulažemo u jaku ekonomiju.”

6. “S jedne strane ženama se govori da budu pametne i ustanu za sebe, a s druge strane da  nikoga ne uvrijede i ne napadaju ili će postati netko koga nitko ne voli.”

7. “Globalizacija je u previše slučajeva išla uz marginalizaciju djevojčica i žena i to se mora promijeniti.”

8. “Moramo shvatiti da ne postoji formula po kojoj bi žene trebale živjeti. Moramo poštivati odluke koje svaka žena donese za sebe i svoju obitelj. Svaka žena zaslužuje šansu da ostvari svoj prirodni potencijal, ali moramo prepoznati da nijedna žena neće imati svoje potpuno dostojanstvo ako njena ljudska prava nisu poštovana i zaštićena.”

9. “Propitujem pretpostavke o ženama i pritom utječem na to da se mnogi osjećaju nelagodno. Svjesna sam toga, ali to je samo dio osvještavanja onoga u što vjerujem. Osnaživanje žena kako bi se mogle boriti za sebe jedan je od najvažnijih i još uvijek neispunjenih zadataka u ljudskoj povijesti.”

10. “Krajnje je vrijeme da žene dođu na poziciju koja im pripada – rame uz rame s muškarcima u sobama gdje se odlučuje o ljudskim sudbinama.”

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

njega kože ukrajina

Anna Korzun iz Ukrajine pobjegla u Hrvatsku gdje gradi skincare brend...

Vlasnica brenda za njegu kože Skinity, ukrajinska poduzetnica Anna Korzun ima tek 24 godine, a nedavno je rodnu Ukrajinu zamijenila Hrvatskom....