10 INSPIRATIVNIH CITATA JACKIE KENNEDY

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis poznata je kao supruga 35. američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, a na mjestu prve dame Sjedinjenih Američkih Država bila je od 20. siječnja 1961. do 22. studenog 1963. godine. Potomkinja je bogate američke obitelji francuskog podrijetla, a u mladosti se istaknula kao novinarka i urednica Washington Times Heralda.

Bezvremenski stil i elegancija

Jedna je od najvećih modnih ikona svoga vremena, a njezin stil i elegancija ostali su zapamćeni sve do danas. Bila je i ostala miljenica američke javnosti i modni uzor mnogim damama diljem svijeta. Nepogrešive kombinacije koje je nosila za vrijeme predsjedničkog mandata svoga supruga kopirale su i mnoge žene nakon nje.

Elegantne suknje i kostimi s odgovarajućim šeširima i rukavicama izdanja su po kojima će zauvijek biti upamćena ova prva dama, a njezin su zaštitni znak bile velike sunčane naočale i šarene marame. Iako je imala nepogrešiv stil, ona je bila i puno više od lijepog lica i modne ikone. Bit će upamćena i po brojnim izjavama koje još i danas mnogi čitaju i u njima pronalaze inspiraciju. Ovo su neki od njih!

1. “Jedan čovjek može napraviti razliku i svaki čovjek bi trebao probati.”

2. „Prvo ću biti supruga i majka, a onda prva dama.“

3. “Ako pogriješiš u odgoju djece, mislim da sve ostalo što radiš nije bitno.”

4. “Ono što je tužno za žene iz moje generacije jest da one nisu smjele raditi ako su imale obitelj. Što će one raditi kada djeca odrastu – gledati kapljice kiše kako se slijevaju niz prozor?”

5. „Pretrpila sam mnogo toga, ali imala sam i puno sretnih trenutaka. Dobro, loše, radost, tragedija, ljubav i sreća isprepleteni su u jednu neopisivu cjelinu koja se zove život. Ne možete odvojiti dobro od lošeg. A možda i nema potrebe za tim.“

6. „Svi bismo trebali učiniti nešto kako bismo ispravili nepravde koje vidimo, a ne samo žaliti se na njih.“

7. “Ako želite da stvari budu ispravne, morate ih učiniti sami.”

8. “Prvi se puta udajete iz ljubavi, drugi puta zbog novaca, a treći puta zbog partnerstva.”

9. “Povijest – to je ono što pišu ogorčeni sijedi muškarci.”

10.. “Veliki cilj u životu je jedino bogatstvo koje je vrijedno pronaći.”

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -