8 inspirativnih izjava britanske premijerke Therese May koje potiču na razmišljanje

Theresa May britanska je političarka koja je od 2016. premijerka Ujedinjenog Kraljevstva.  Prije nego što je došla na mjesto premijerke, radila je kao ministrica unutarnjih poslova u vladi Davida Camerona, a njegovo mjesto zauzela je nakon što je podnio ostavku preuzevši odgovornost za izglasavanje izlaska Velike Britanije iz Europske Unije na referendumu 2016. godine. Iako trenutno nije jedina žena u međunarodnoj visokoj politici, ona svakako igra važnu ulogu u ovom povijesnom trenutku. Ovo su izjave Therese May po kojima će ostati upamćena.

1. „Moja cijela filozofija je u tome da ne govorim, nego da radim.“

2. „Vjerujem da mislim bolje na visokim petama.“

3. “Moramo promijeniti stavove, a to možemo napraviti samo zajedno. Želim da napravite svoj dio i ustanete za ono u što vjerujete.”

4. “Mnogi političari su pitanje žena u politici prepoznali kao važno tek kada su shvatili da se u tome kriju politički glasovi.”

5. U teškim vremena svatko treba proživjeti svoju dozu boli.”

6. “Iako smo daleko dogurali, moramo nastaviti dalje u smjeru istinskog služenja društvu kroz borbu s kriminalom.”

7. “Fleksibilan rad nije samo za žene s djecom. Potreban je i na drugom kraju spektra. Ako će ljudi moći raditi pola radnog vremena umjesto odlaska u mirovinu, to će biti velika pomoć. Također, ako će moći organizirati posao uz brigu za starije, to će biti pozitivan pomak.”

8. „Poput Indiana Jonesa, ne volim zmije, iako bi to moglo navesti neke da se zapitaju zašto sam u politici.“

Foto: Flickr/ Number 10

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...