Vipnet korisnicima omogućio SMS plaćanje izrade i slanja razglednica iz aplikacije smartphonea

Vip korisnici od sada mogu epostcard uslugu Hrvatske pošte plaćati i SMS-om te tako kroz nekoliko jednostavnih koraka na mobilnom uređaju individualno oblikovati razglednicu, naručiti i platiti njezino tiskanje i slanje primatelju u fizičkom obliku. Uz samo jedan SMS, korisnik smartphonea bilo kad i bilo gdje šalje originalnu tiskanu razglednicu na željenu adresu u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Epostcard – slanje razglednica putem pametnog telefona

Korištenje aplikacije i plaćanje je izuzetno jednostavno – dovoljno je imati smartphone te je prvi korak skidanje aplikacije epostcard s Google Play Storea ili App Storea za korisnike iPhonea. Nakon što je aplikacija pokrenuta, korisnik odabire želi li koristiti fotografiju koju je slikao direktno iz aplikacije, iz fotogalerije ili prazan zaslon za korištenje efekata iz aplikacije. Na odabranu fotografiju mogu se dodati ikone, okvir, tekst, crtež ili drugi efekti. Nakon toga kao i na tiskanu razglednicu upisuje se poruka, ime i adresa primatelja u Hrvatskoj ili inozemstvu, odabire se način plaćanja SMS-om i slanje razglednice može početi.

Plaćanje se provodi slanjem ključne riječi SMS porukom na kratki broj 707707, a ključna riječ je jedinstveni kod transakcije kojeg u SMS poruku izravno kreira mobilna aplikacija epostcard. Korisnik treba samo potvrditi slanje SMS poruke, a potvrda o plaćanju stići će u obliku povratne SMS poruke na Vip mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu.

epostcard_1

Cijena usluge epostcard koja obuhvaća izradu razglednice i slanje na fizičku adresu primatelja, je utvrđena cjenikom Hrvatske pošte i jasno je naznačena u sklopu mobilne aplikacije. Naknada za korištenje platne usluge iznosi 0,69 kuna po uspješno provedenoj transakciji.

Usluga epostcard je jedna od usluga m-trgovine kojom korisnici mogu plaćati proizvode i usluge trećih strana, a Vipnet je isključivo posrednik u provođenju transakcije.

Foto: Vipnet, Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...