Jakna ili blejzer umjesto sakoa?

Većinu svoje karijere radila sam u konzervativnim uredima i kupovina odijela mi se svodila na kupovinu svega: hlače, sako i suknja. Za sve moguće kombinacije jer se je uvijek moralo biti u odijelu. Sad uživam u ležernijoj odjeći i obožavam otići na sastanak  u trapericama, ako nije nešto jako službeno. Imam pun ormar odijela koja mi više ne trebaju, a niti mi odgovaraju veličine nakon troje djece.

Sad sve više gledam jakne, blejzere koji se mogu nositi u ležernijim varijantama ili one dane kad nemate sastanke s klijentima.

Blejzer jarkih boja

Ako nemate hrabrosti kupiti cijelo odijelo u jarkoj boji, ili vam strogi dress code to ne dozvoljava, kupite samo blejzer. Njime ćete moći osvježiti svaku kombinaciju bez ugrožavanja dress coda.

blejzer

blejzer

Mislim da se ne isplati kupovati samo crni, sivi, tamno plavi  ili smeđi sako jer nikad nećete pogoditi nijansu sa drugim crnim, sivim, plavim ili smeđim hlačama. Osim ako su prošarani kao ovaj plavi sako dolje koji ćete moći nositi bez problema s tamno plavim hlačama.

plavi sako

Jakna za posao i izlaske

Ove jakne ćete bez problema moći nositi na posao. Ovisno o dress codu, ozbiljno će izgledati na košulju, a opuštenije na majicu. Samo pazite da nisu prekratke. A kao što se vidi na slikama, imate puno opcija i za privatne prilike.

blejzer

jakna

jakna

jakna

Foto: Zara

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -