Javni natječaj – B2B mentorstvo za mlade „Sam svoj gazda“

 

“Ako želiš koračati brzo, hodaj sam. Ako želiš stići daleko – hodaj s nekim.”

Ako ste mlada osoba do 30 godina, želite pokrenuti vlastiti biznis, ne znate odakle krenuti i imate potrebu posavjetovati se s nekim za koga vjerujete da bi s vama mogao podijeliti relevantna znanja, iskustva, uvide i poslovne kontakte. Trebate podršku, poticaj, konkretne informacije i vjetar u leđa? Na pravom ste mjestu!

Prijavite se za sudjelovanje u programu mentorstva „Sam svoj gazda“ i dopustite da vas mentoriraju dvije iskusne i prepoznate hrvatske poduzetnice – Kristina Ercegović i Ariana Vela.

Što je mentorstvo „Sam svoj gazda“?

Program mentorstva „Sam svoj gazda“ interaktivni je program rada s mladima na jačanju njihovih poduzetničkih kompetencija. Program uključuje 30 interaktivnih savjetodavnih radionica, predavanja i sesija o poduzetništvu i fondovima EU.

Mentorstvo je poseban odnos između dvije osobe – mentora i mentija. Mentor je najčešće stručna i iskusna osoba koja ima znanja i vještine koje menti, manje iskusna osoba, treba i još uvijek nema, a mentor ga želi podijeliti. Mentorstvo obuhvaća razmjenu znanja, iskustava i kontakata između mentora i mentija, kroz koju mentor potiče mentija na profesionalni i osobni razvoj.

Proces učenja je dvosmjeran i unaprijed jasno definiran u određenom vremenskom roku pri čemu menti širi svoj krug poslovnih kontakata, dobiva podršku i poticaj za daljnji ulazak u poduzetništvo i konstruktivnu povratnu informaciju o svom poslovnom pothvatu, dok mentor dobiva osobno zadovoljstvo dijeljenja znanja te uvid u stavove i vrijednosti mlađih generacija.

Koliko traje program mentorstva?

Program započinje 15. siječnja 2016. i traje do 16. lipnja 2016., a odvijat će se prema sljedećem sadržaju i rasporedu:

 • 15. siječnja 2016. od 17:00 do 19:00 sati – prva radionica za upoznavanje i određivanje jasnih ciljeva i očekivanja, pravila rada, procjena sadašnjeg stanja i postavljanje ciljeva te definiranja kako ćemo doći do njih.
 • Od 15. siječnja 2016. povezivanje u Facebook grupu radi kontinuirane podrške i međusobnog umrežavanja, pojedinačni sastanci i radionice jednom mjesečno te sastanci i savjeti putem Skypea za mentije koji nisu iz Zagreba. Mentorice će biti kontinuirano dostupne putem e-pošte. Ukupno će se održati 20 sesija tijekom siječnja, veljače, ožujka i travnja.
 • Tijekom travnja i svibnja 2016. – radionice o fondovima EU i mogućnostima financiranja projekata, uvjetima sudjelovanja i načelima pripreme i provedbe projekata. Ukupno će se održati 10 sesija.
 • 16. lipnja 2016. – Završno druženje na velikoj konferenciji o fondovima EU.

Koje teme obuhvaća program mentorstva?

 • Svrha biznisa
 • S kim si takav si – važnost i moć networkinga
 • Poduzetnički mentalni sklop
 • Vizija i misija
 • Postavljanje ciljeva
 • Ideja
 • Marketing i prodaja
 • Ljudski potencijali
 • Upravljanje vremenom
 • Odnos s novcem
 • (Samo)motivacija na putu
 • Mogućnosti financiranja iz EU fondova i programa Europske unije

Tko može sudjelovati?

U programu mogu sudjelovati sve osobe do 30 godina starosti koje pripreme motivacijsko pismo u kojem će objasniti zašto žele sudjelovati i kako im mentor može pomoći i pošalju ga na adresu e-pošte [email protected] najkasnije do 10. siječnja 2016.

Žiri u sastavu Kristina Ercegović, Ariana Vela (EU PROJEKTI Obrt za poslovno savjetovanje i ostale usluge) i Ivana Matić (Women in Adria) izvršit će selekciju kandidata/kinja koji će informaciju o primitku u program dobiti najkasnije 11. siječnja 2016.

Svaki/a sudionik/ca dobiva na poklon knjigu „Sam svoj gazda“ autorice Kristine Ercegović, uz osobnu posvetu.

Tko su mentorice programa?

gđa. Kristina Ercegović – serijska poduzetnica, mentorica na više start-up natjecanja i u TV emisiji, autorica knjige Sam svoj gazda, vlasnica tvrtke Zaokret i autorica regionalnog projekta umrežavanja malih poduzetnika i onih koji to žele biti – Business Cafea. Kristininu biografiju, blog i ostale informacije možete pronaći na www.kristinaercegovic.com.

gđa. Ariana Vela, iz tvrtke EU PROJEKTI – jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Posjeduje dvanaestogodišnje iskustvo rada na projektima financiranim iz fondova EU. U svojoj je karijeri radila s predstavnicima javnog, poslovnog i civilnog sektora, a specijalizirala se za pripremu i provedbu projekata iz strukturnih fondova, pretpristupnih fondova i programa Unije. Redovito objavljuje kolumne za T-portal, te je idejna začetnica i osnivačica prvog hrvatskog portala o EU fondovima EU PROJEKTI INFO. Dosad je educirala više od 8000 polaznika iz različitih sektora. Osnovala je i prvo hrvatsko učilište o fondovima EU pod nazivom Učilište EU PROJEKTI – ustanova za obrazovanje odraslih (www.uep.hr) koje je započelo s radom u 2015. godini.

B2B mentorstvo za mlade “Sam svoj gazda” provodi se u okviru projekta “Pr(a)vi put u biznis” koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

PPUB-Disclaimer

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...