CEO Amazona objasnio zašto ne vjeruje u ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Već dobro poznatu frazu usklađivanja privatnog i poslovnog života Jeff Bezos, CEO Amazona, smatra zastarjelom i oslabljujućom.

Bezos smatra kako je jedan od najboljih savjeta kojeg dijeli svojim zaposlenicima upravo taj da prestanu doživljavati područja privatne i poslovne sfere potpuno odvojeno. Naglašava kako se one ne isključuju i zato nije potreban stalno spominjani balans. Umjesto kontrastne perspektive predlaže holistički pogled u kojem su privatna i poslovna nastojanja spojena u jednom krugu, pa kompromis nije nužan, prenosi Business Insider.

Zašto odabrati integrirani pristup

Ovakav netradicionalan pristup poslu uključuje i stvaranje vremena za aktivnosti poput doručkovanja s obitelji, sposobnosti buđenja bez alarma i odvajanje nekoliko minuta dnevno za jednostavne radnje poput pranja posuđa.

Istaknuo je kako je veza između njegovog privatnog i poslovnog života recipročna. On ih ne odvaja u dva zasebna i konkurentna vremenska ograničenja, nego se međusobno prožimaju.

„Ako sam sretan kod kuće, dolazim na posao s ogromnom energijom, a ako sam sretan na poslu dolazim kući s ogromnom energijom. Ne želite biti ona osoba, a svi poznajemo takvu, koja čim uđe na sastanak izvuče svu energiju iz prostorije. Želite ući u ured i potaknuti te motivirati suradnike“, poručio je Bezos.

Autor: Petra Okičić

Foto: Flickr/ James Duncan Davidson

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više