CEO Amazona objasnio zašto ne vjeruje u ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Već dobro poznatu frazu usklađivanja privatnog i poslovnog života Jeff Bezos, CEO Amazona, smatra zastarjelom i oslabljujućom.

Bezos smatra kako je jedan od najboljih savjeta kojeg dijeli svojim zaposlenicima upravo taj da prestanu doživljavati područja privatne i poslovne sfere potpuno odvojeno. Naglašava kako se one ne isključuju i zato nije potreban stalno spominjani balans. Umjesto kontrastne perspektive predlaže holistički pogled u kojem su privatna i poslovna nastojanja spojena u jednom krugu, pa kompromis nije nužan, prenosi Business Insider.

Zašto odabrati integrirani pristup

Ovakav netradicionalan pristup poslu uključuje i stvaranje vremena za aktivnosti poput doručkovanja s obitelji, sposobnosti buđenja bez alarma i odvajanje nekoliko minuta dnevno za jednostavne radnje poput pranja posuđa.

Istaknuo je kako je veza između njegovog privatnog i poslovnog života recipročna. On ih ne odvaja u dva zasebna i konkurentna vremenska ograničenja, nego se međusobno prožimaju.

„Ako sam sretan kod kuće, dolazim na posao s ogromnom energijom, a ako sam sretan na poslu dolazim kući s ogromnom energijom. Ne želite biti ona osoba, a svi poznajemo takvu, koja čim uđe na sastanak izvuče svu energiju iz prostorije. Želite ući u ured i potaknuti te motivirati suradnike“, poručio je Bezos.

Autor: Petra Okičić

Foto: Flickr/ James Duncan Davidson

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...