Jesu li umjetne trepavice primjerene za ured?

Duge, guste trepavice su apsolutno prekrasne. Nažalost, mnoge žene nemaju tu sreću da su rođene s takvim trepavicama. Srećom, dostupne su i možemo ih kupiti u svakoj drogeriji. Ili jednostavno ugraditi ekstenzije, što je još bolje rješenje.

Iako bismo voljele imati duge trepavice, kao što imaju one žene s reklama za maskare, pitanje je jesu li umjetne trepavice primjerene za ured?

Umjetne trepavice u uredu

Popularnost koju su nekada imali umjetni nokti, prešla je na umjetne trepavice. Sve češće možemo vidjeti žene koje ih nose – ne samo u izlazak i na vjenčanje, već i u uredu.

Kod slavnih osoba često možemo vidjeti umjetne trepavice, kao i u mnogim filmovima gdje glumice glume poslovne žene. Prvo i osnovno što biste trebali imati na umu je da te slavne osobe (pjevačice, glumice…) ne rade u uredima. A možete i zaboraviti na reklame za maskare gdje ženama trepavice sežu gotovo do obrva.

Takav izgled nije primjeren za posao. Naročito ako radite u konzervativnom okruženju. Za posao možete nositi umjetne trepavice, ali imajte na umu gustoću i dužinu tih trepavica. Različite boje – zaboravite. Ipak se spremate na odlazak na posao, a ne na modnu reviju i bez obzira na to u kakvom okruženju radite, slobodno zaboravite na trepavice iz reklama ili „Lady Gaga“ trepavice.

Umjetne_trepavice_2
Amazon

Budući da su umjetne trepavice postale neka vrsta trenda, na izbor imate različite dužine i gustoće. Ako imate kratke trepavice i želite ih malo produžiti, odaberite trepavice koje su malo duže i gušće od vaših. Dakle, prirodne i bez „dramatičnog“ izgleda.

Ekstenzije trepavica bolji odabir

No, ako se ne želite zamarati s nanošenjem ili riskirati da vam „ispadnu“ usred radnog vremena, bolja solucija su vam ekstenzije.

Štoviše, sve manje žena kupuje umjetne trepavice koje moraju same nanositi te odlaze na ugradnju ekstenzija trepavica. No pazite tko će vam ugraditi ekstenzije jer nekvalitetno ljepilo može naštetiti vašem oku. Prednost ekstenzija je i ta što se svaka trepavica zalijepi na vašu prirodnu trepavicu. Budući da su ekstenzije tamnije, slobodno možete zaboraviti na maskaru. Pravilo je da nakon ugradnje ne dirate trepavice barem 12 sati (znači nema ni umivanja) i nemate brige barem nekoliko tjedana, nakon čega bi trebale otići na ponovnu ugradnju.

Umjetne_trepavice_1
Total Beauty

Sam proces ugradnje traje oko 2 sata, pa je najbolje da ugradnju napravite vikendom. Možda će vam trebati koji dan da se naviknete na nove trepavice, ali vjerujete da se isplati. Ekstenzije su odlično rješenje i za žene u zrelim godinama jer se gustoća trepavica s godinama smanjuje.

Ekstenzije trepavica preporučuje i Sanja Agić, make-up artistica s više od 10 godina iskustva i autorica knjige “Make-up s potpisom”. Ali ako se odlučite na ugradnju trepavica, morate biti oprezne sa šminkom.

“Moja preporuka je trajna ugradnja trepavica – one se mogu ugraditi po želji klijentica i u skladu s prirodnim trepavicama. Lijepe se posebnim ljepilom namijenjenim za njih i traju cca dva-tri tjedna. S obzirom na to da se lijepe na prirodnu trepavicu, tako i otpadaju, ovisno o prirodnom ciklusu otpadanja trepavica. Ukoliko su kvalitetno napravljene, mogu izgledati vrlo lijepo, prirodno, a gušće i atraktivnije. Nije preporučljivo stavljati maskaru. Bitno je samo da ih se redovito pročešlja i da se ostala šminka, dok imamo trajne trepavice, skida s micelarnom otopinom. Za posao je tada dovoljno nanijeti odgovarajuću hranjivu kremu, ovisno o tipu kože, zatim prozračan i lagan tekući puder, fiksirati s puderom u kamenu ili u prahu, staviti malo rumenila i po želji sjajilo ili ruž za usne. Šminka za posao mora biti prirodna, prozračna i ugodna oku, a trepavice zapravo pomažu taj prirodan look, naizgled bez šminke.”

umjetne_trepavice_03
Uz dozvolu preuzeto iz knjige Sanje Agić, “Make-up s potpisom”

Dakle, umjetne trepavice ili ekstenzije trepavica u uredu možete nositi, ali pazite na gustoću, oblik i dužinu trepavica, a šminka mora biti prirodna.

Foto: službene stranice, imakeuptips

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pretty privilege

Pretty privilege – Lijepim ljudima životni je put popločen zlatom?

Pojam pretty privilege vjerojatno je dobro poznat svima. Odnosi se prilike u životu, poslovne i privatne, koje u većoj količini dobivaju...
- Advertisment -