Posjetite Juice bar Kokolo u samom centru predivnog Splita

Juice bar Kokolo – bar na otvorenom u Splitu, prvi je put otvoren u ljeto 2012. godine. Do današnjeg dana već je postao prepoznatljivi i nedjeljivi dio vizure Voćnog trga. Stalna ponuda domaćim i stranim gostima koji već znaju njegove mijene i da njegovo otvaranje znači početak još jednog, vrućeg ljeta.

Poznata hrvatska televizijska serija odigrala je ključnu ulogu u nazivu bara

Na ovu ideju vlasnica Jelena Tabak (ujedno i vlasnica restorana Dujkin dvor) došla je godinu dana prije prve sezone i zajedno s prijateljicom, osmislila koncept i pokrenula ovaj posao. Ideja je bila da i u vlastiti grad dovedu koncept juice bara na otvorenom. Takvi barovi postoje diljem Europe i svijeta. Split ga je još više zaslužio jer, upravo na ovom trgu – Trg braće Radić, odnosno Voćni trg, kako je poznato u narodu i gradu odavna, stoljećima se prodavalo voće i voćni proizvodi.

Atmosferu trga je najzornije prenio Miljenko Smoje u svom djelu ”Velo misto”. Poznata Mare Mulica, glumica koja je bila prva Smojina žena, fenomenalno je utjelovila karakter splitke piljarice odnosno prodavačice voća. Poznato je da je stalno bila u sukobu s papagajem koji je živio na obližnjem prozoru u plesnoj školi Violete. Stalno su se glasno dovikivali i psovali. Upravo se taj papagaj u Smojinoj seriji zvao Kokolo i po njemu je ovaj Juice bar dobio ime.

Bogata ponuda raznovrsnog pića

Ovo nije bio samo projekt zdravog bara, koji kao takav, do tada nije postojao u Splitu. Ovo je bila cijela baštinska priča i vraćanje prodaje voća na Voćni trg. Jer se zadnjih desetljeća voće nije više ovdje prodavalo.

U ponudi se mogu pronaći svježe cijeđeni sokovi, smoothie, voćne salate, acai bowls i voćni doručci. Prate se nutricionistički trendovi, tako da imaju i dodatke prehrani kao što su spirulna, kanabis prah, proteniski prah i povrtni smoothie i sokovi.

Ukoliko ste željni pravog, ljetog, zdravog osvježenja i kratke pauze na najljepšem trgu u gradu, pod okriljem debele hladovine mletačke kule i  budnim okom Meštrovićevog Marka Marulića, onda je ovo nezaobilazno mjesto za vas.

Sve WiA članice ostvaruju 10% popusta na cjelokupnu ponudu uz predočenje članske iskaznice.

Foto: Jelena Tabak

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -