Doživljavate ove četiri stvari? Možda je vrijeme da promijenite posao

Jeste li znali da u prosjeku promijenimo čak 12 poslova tijekom radnog vijeka? To se odnosi na mijenjanje kompanija, ali i na mijenjanje pozicija unutar jedne kompanije.

Iako scenarij ostanka na jednom radnom mjestu do mirovine danas više nije čest u praksi, poslodavci baš i neće dobro reagirati ukoliko u vašem životopisu primijete prečesto mijenjanje poslova, piše fastcompany.com.

Ipak, ukoliko imate dobar i jasan razlog za to, budući poslodavci imat će razumijevanja. Ti razlozi mogli bi biti neki od četiri koja ćemo navesti u nastavku.

Nemate prostora za napredak

Može se dogoditi da vam je na vašem mjestu odlično – imate sjajne kolege, dobrog šefa i sigurnu plaću, ali nešto nedostaje. To nešto je prostor za napredak, a razlozi mogu biti različiti. Jedan od njih je rad u vrlo malim kolektivima u kojima opcija unaprjeđenja ni ne postoji, već svatko radi isti posao od prvog dana. Raditi u nimalo poticajnoj atmosferi vrlo brzo dosadi mnogima i počnu obavljati radne zadatke na autopilotu, što nije dobro ni za njih, ali ni za poslodavca.

Radno vrijeme je sve duže, a plaća ostaje ista

Sa ovom situacijom mogu se poistovjetiti mnogi od nas. Plaća koju ste imali na početku radnog odnosa se ne mijenja, dok vaši radni zadaci postaju sve brojniji, a radno vrijeme raste na deset ili više sati. Ukoliko vidite da vam poslodavac nema namjeru povisiti plaću, ovo je svakako razlog za pronalazak novog posla.

Imate lošeg šefa

Ovo je vrlo često tabu tema koja se ne smije spominjati. Vaš šef može biti lijen, bezobrazan, manje obrazovan od vas, može vas nedovoljno cijeniti, pa i vrijeđati, a vi ćete svejedno ostati na poslu jer nemate plan B.

Ukoliko je situacija na poslu neizdrživa i ukoliko se svakoga dana susrećete s neprijateljskom radnom atmosferom, poradite na tome da ipak pronađete plan B. Negativne emocije i stres će se negativno odraziti i na vaše zdravlje te obiteljske odnose, a to je zadnje što želite.

Ne živite vlastiti san

Mnogi će na ovu rečenicu okrenuti očima. „Tko još stigne misliti o tome?“, „Snovi ne plaćaju račune“, „Moram živjeti u realnosti“… Ovo bi, uz okretanje očiju, mogle biti reakcije na savjete da počnete živjeti vlastite snove.

Ipak, ako vam trebaju dodatna doza motivacije i konkretni primjeri da je to moguće, pročitajte neki od intervjua s našim članicama. Većina ih je počela živjeti vlastite snove tek kad su dobro plaćene poslove i menadžerske pozicije zamijenili privatni biznisi i karijere od kojih su dugo odgovarane.

Foto: 123rf.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -