“Biti lider znači stalno se razvijati”, poručuje Tamara Kajari koja dolazi na konferenciju Superjunaci biznisa

Koji su osnovni preduvjeti za postizanje bilo kojeg cilja, kako brinuti o svom umu i kako si organizacijskim vještinama pomoći mentalnom zdravlju, otkriva nam Tamara Kajari, certificirana profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje, koja će biti jedna od govornica konferencije Superjunaci biznisa.

Stalni razvoj

Dhar media, agencija koja posluje prema načelima dharmičkog menadžmenta, jedna je od TOP 100 agencija u Hrvatskoj. Stoga je odlučila svoj način poslovanja podijeliti s drugima kroz konferenciju SUPERJUNACI BIZNISA „Tijelo, um, duh” i tako osigurati bez-stresan odlazak na posao svaki dan. Konferencija će objasniti i da čovjek svoj puni potencijal ostvaruje jedino onda kada su svi ti aspekti njegova bića povezani i onda kada se u potpunosti podržavaju.

Mnogo je pozitivnih načina kao kako biti lider u današnjem poslovnom svijetu. Uz pojam lider ne stoji točka, već riječ – razvoj. Razvoj novih vještina i usvajanje novih znanja nova je svakodnevica lidera. Za uspjeh je danas nužno postaviti čvrste temelje, ne samo poslovanja, već i vlastite stabilnosti. To je osnovni preduvjet za postizanje i održavanje uspješnosti i zadovoljstva s onim „tko sam i gdje se nalazim“.

Lider nije izoliran

Tamara Kajari certificirana je profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje koja podučava o organizacijskim vještinama neophodnima za postizanje jasnoće, učinkovitosti i zadovoljstva. Ususret konferenciji odgovorila nam je na nekoliko pitanja koja otkrivaju tajnu uspješnoga lidera.

Što uopće za poduzetnika znači mentalni mir?

To znači imati sva njemu/njoj važna životna područja pod kontrolom. To znači ne robovati nijednoj “hrpi” i biti u okvirima vlastitih uvjerenja.

Kako bi imao uspješan tim i poslovanje, koje su najvažnije vještine koje bi trebao posjedovati lider?

Po mom mišljenju, to su vještina postavljanja prioriteta, vještina slušanja i vještina motiviranja. Prvom se održava stabilnost poslovanja, drugom se prepoznaju poslovni rizici i/ili prilike, a trećom se pomaže svim članovima tima da maksimiziraju svoj potencijal.

Možete li komentirati da uspješnost lidera ne stoji zasebno kao otok, već je vezan mostovima do uspješnosti svakog člana njegova tima?

To je velika istina i ta veza je dvosmjerna. Uspješan lider zna i pokazuje da tim radi s njim, a ne za njega. Pojedinci pak takvog lidera rado slijede, daju timu svoj maksimalni doprinos i krug uspješnosti se zatvara.

Super-junak ne može biti svatko. Stoga nam se pridružite na konferenciji Superjunaci biznisa ‘Tijelo, um, duh’, 14. ožujka 2019. u Double Tree by Hilton Zagreb i postani jedan od 100 najuspješnijih lidera!

Foto: Dhar Media

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više