Kako da vaš dosadan posao zvuči impresivno u životopisu?

Nezadovoljni ste poslom i želite se prijaviti na novo radno mjesto? Za razliku od starijih generacija koje su nerijetko svoj cijeli radni vijek provele u istoj tvrtki pa i na istom radnom mjestu, mlađe generacije sklonije su mijenjati posao i uvijek težiti boljem, a taj rizik im se često i isplati. Istraživanja pokazuju kako u prosjeku mladi mijenjaju posao svakih godinu i pol.

Ako ni vas posao koji radite ne veseli i smatrate da ne vodi nikuda, možda ne bi bilo loše da pripremite životopis i pokušate sreću potražiti negdje drugdje.

I bez obzira što vam se sadašnje radno mjesto čini dosadnim, to ne znači da mora biti isto takvo i u životopisu.

Kako uljepšati životopis?

Spisateljica i kolumnistica Kat Boogaard navodi četiri stvari koje trebate učiniti kako biste vašim životopisom impresionirali poslodavce.  No, važno je da budete svjesni kako postoji velika razlika u uljepšavanju životopisa da zvuči bolje i pisanja neistine, pa na to svakako pripazite.

1. Usredotočite se na postignuća

Nemojte u svoj životopis stavljati samo opis poslova ili vaše dnevne zadatke jer to nije ono što najviše zanima poslodavce. Njima su važnija vaša postignuća, koliko ste bili dobri u nekim stvarima. Napišite u brojevima ili postocima neki vaš uspjeh.

2. Navedite neke primjere

Sve će bolje zvučati, ako nešto možete objasniti primjerom. Kad god imate priliku nešto pokazati umjesto da to kažete, svakako to učinite, jer ćete se tako odvojiti od mase. Tako primjerice, ako ste organizirali neke evente, svakako navedite koji su to jer će tako zvučati impresivnije.

3. Izbjegavajte klišeje

Gotovo u svakom životopisu možete naći riječi kao što su „pomagati“, „komunicirati“, „voditi“, „upravljati“… Ti glagoli se toliko ponavljaju, da više poslodavci i ne obraćaju pozornost na njih. Pokušajte naći sinonime, ili neke slične riječi, kojima ćete zamijeniti ove klišeje.

4. Uključite izjave drugih

Preporuka bivšeg poslodavca je sjajna stvar koja se jako cijeni, pa ukoliko ste u mogućnosti, svakako je zatražite. U preporukama će i poslodavac istaknuti vaše kvalitete i potkrijepiti ih primjerima iz prakse.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...