Kako dekorirati ured za blagdane

Prosinac je već stigao, svi se pitamo gdje je proletjela još jedna godina i pripremamo se za stresno finale koje u većini firmi zna biti kaotično. Kako biste se malo opustili i unijeli blagdanski duh u vaš ured, danas vam donosimo nekoliko ideja kako ga dekorirati tijekom blagdana.

Odaberite temu

Prije nego što počnete ukrašavati ured, odaberite temu prema kojoj ćete birati ukrase. Tema može biti određena boja (crvena, zelena, zlatna, srebrna ili kombinacija), a može biti i neki lik, božićni film, događaj ili skupina predmeta. Pazite da ukrasi budu decentni i usklađeni. Neka budu postavljeni sa ukusom i stilom i neka najbolje predstave vas i vaše radno okruženje.

Pronađite inspiraciju u prirodi

Češeri, borovo granje, lišće, božikovina, različite druge grančice… Sve ovo može poslužiti kao prirodni ukras vrata ili stolova. Napravite vlastiti adventski vijenac za ulaz ili aranžman za stol. Kupite nekoliko božićnih zvijezda koje svi vole i koje su među prvim stvarima koje nas asociraju na Božić. Postavite ih na istaknuta mjesta u uredu.

kako dekorirati ured

Napravite jestive dekoracije

Ukoliko imate čekaonicu za klijente, dobra ideja je postaviti veliku zdjelu s božićnim keksima na stolić. Napravite ili naručite suhe božićne kekse koji mogu stajati više dana i razveselite sve one koji dolaze u vaš ured. Osim što su jestivi, keksi u različitim blagdanskim oblicima predstavljaju i slatku dekoraciju.

Viseći ukrasi

Ukoliko ne želite radne stolove i ostale površine zatrpavati božićnim ukrasima, postavite ih da vise sa stropa ili ukrasite stepenište brojnim lampicama. Na taj način neće nikome smetati, a stvorit će pravi blagdanski ugođaj u prostoru. Možete napraviti ili kupiti papirne zvijezde ili različite trake i mašne.

Lampice na sve!

S lampicama ne možete pogriješiti. Čak i ako nemate vremena i inspiracije za ukrašavanje, lampice će popraviti dojam i unijeti malo božićne atmosfere u ured. Ako imate veću uredsku biljku, ukrasite je lampicama. Postavite ih oko prozora ili vrata, na stepenište ili ih zajedno s kuglicama/češerima postavite u veliku staklenku ili ukrasnu čašu.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

NB HOBBY&ART

‘Izražavanje kroz umjetnost daje posebnu vrstu zadovoljstva i slobode’

U današnjem brzom tempu života, pronalazak vremena za sebe i izražavanje kroz umjetnost postaje sve važnije. Srećom, postoji jedno mjesto koje...