Izvršna direktorica Citi grupe Jane Fraser savjetuje što učiniti kad se poslovne prilike poklope s majčinstvom!

Zaposlena ste majka s punim radnim vremenom, ali vam je teško balansirati između poslovnog i obiteljskog života? Ne brinite, niste jedini. Evo što o svemu kaže izvršna direktorica Citi grupe Jane Fraser koja je na vlastitom primjeru objasnila kako doći do poslovnog uspjeha uz majčinstvo.

Moderan način poslovanja donosi velike izazove za roditelje. To je najviše vidljivo kod usklađivanja poslovnih i obiteljskih obaveza. U najnepovoljnijoj situaciji nalaze se majke koje se susreću s mnogim preprekama i predrasudama, a balansiranje između privatnog i poslovnog života često ih zna dovesti u nepovoljne situacije na poslu.

Kako uskladiti poslovne obaveze i majčinstvo?

O tome je progovorila i Jane Fraser koja će početkom iduće godine ući u povijest kao prva izvršna direktorica Citi grupe, a samim time i prva žena na čelu velike banke Wall Streeta. U intervjuu koji je dala za Fortune, savjetuje zaposlenim ženama kako doći do poslovnog uspjeha uz majčinstvo te posložiti prioritete između posla i obiteljskog života.


Pročitajte više: Jane Fraser postala je prva izvršna direktorica Citi grupe, a time i prva žena na čelu velike banke na Wall Streetu


“Uvijek je postojao balans između mojih poslovnih i obiteljskih obaveza. Nekad je posao bio prioritet, nekad obitelj… Ali oduvijek je postojala neka ravnoteža koja mi je davala određeni mir i sigurnost u svemu tome. Možda je u nekom trenutku znao proraditi moj ego, pogotovo kad sam vidjela da neki drugi ljudi (oni bez djece) napreduju brže od mene, a možda to nisu toliko zaslužili”, rekla je Jane Fraser.

“Klijenti su mi rekli da imam više razumijevanja”

Tijekom svoje bogate karijere Fraser je često govorila o izazovima s kojima se suočavala, priznajući da je bila izložena seksizmu i stereotipima. Ipak, uspjela je uspostaviti dugo željeni balans i postati uspješna u poslu kao zaposlena majka. I to nije sve. Kako sama kaže, majčinstvo joj je pomoglo u poslovnim uspjesima i odnosima s klijentima te suradnicima.

“Međutim, sve mi je to pomoglo da uspostavim bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Zahvaljujući tome danas imam mnogo više razumijevanja za žene koje se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji. Tako su mi moji klijenti, kad sam se nakon porodiljnog vratila na posao, često znali reći da sam sada mnogo empatičnija i razumnija osoba nego ranije. Bila mi je to dobra lekcija”, dodala je buduća izvršna direktorica Citi grupe.


Pročitajte više: Strategije za zaposlene mame: Kako balansirati između poslovnog i obiteljskog života?


“Osjećala sam pritisak da moram biti superžena”

“Najbolji savjet koji sam dobila bilo je pitanje zašto toliko žurim. Jedan od mojih mentora postavio mi je to pitanje i to mi je bila jedna od najvećih lekcija u tom trenutku. Tada sam shvatila da kao zaposlene majke ne moramo imati sve i dobiti to odmah. Trajanje naših karijera mjeri se u desetljećima, ne možemo dobiti sve u istom trenutku. Osjećala sam pritisak da moram biti superžena, sad znam da to nije bilo točno”, rekla je i dodala što bi savjetovala svakoj zaposlenoj majci koja se nalazi u sličnoj situaciji.

“Savjetovala bih svim majkama koje se osjećaju slično da ne moraju biti superžene. Neka uživaju u trenutku i cijene apsolutno svaku fazu u svojoj karijeri. Za sve ima vremena”, zaključila je Fraser.

Foto: Unsplash/Standsome Worklifestyle, LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Pauza dostava

Voditeljica marketinga Pauze Ana Vaci na porodiljni je otišla prije pandemije,...

Da ste prošle godine u siječnju napravili pauzu na poslu i vratili se početkom 2021. godine, koje sve promjene bi vas...
Što je stil

Što je stil?

- Advertisment -