Kako izgleda kada Anna Wintour intervjuira Meryl Streep?

anna wintour meryl streep intervju

Što se dobije kada se sretnu dvije dive, vladarice glumačkog i modnog svijeta – Meryl Streep i Anna Wintour? Izvrstan intervju u kojem se dotiču neke zaista važne teme. Naime, glumačka ikona Meryl Streep bit će na naslovnici američkog Voguea u prosincu, a tim je povodom posjetila Annu Wintour u njezinom uredu. Razgovarale su o novom filmu Stevena Spielberga, The Post.

U njemu Streep tumači Katharine Graham, bivšu urednicu The Washington Posta, inače dobru prijateljicu Anne Wintour.  Film tematizira poznatu Watergate aferu, koja je rezultirala ostavkom američkog predsjednika Nixona. Anna je preminulu urednicu The Washington Posta opisala kao nevjerojatnu, elokventnu ženu, pred kojom je i ona sama osjećala strahopoštovanje.

Video o kojem svi pričaju

Meryl je u razgovoru spomenula kako je Katharinina majka njoj savjetovala da bude što god poželi,samo da bude dobra u tome što radi. Kako je razgovor već krenuo u smjeru osnaživanja žena, Wintour je pitala glumicu o čemu ona razgovara sa svojim kćerima.  „Ovih dana pričamo samo o Harveyju Weinsteinu! Želimo da naše kćeri budu slobodne, ponosne, ženstvene. Ipak, izlažemo ih opasnosti ako ih ne upozorimo na muške poglede i kako oni utječu na mlade djevojke.“

Glumica smatra da je afera koja trenutno trese Hollywood zapravo dobra stvar za sve žene.  Otkako  je otkriveno da je poznati filmski producent Harvey Weinstein godinama  seksualno uznemiravao kolegice, više je žena dobilo hrabrost da progovori o seksualnom zlostaljanju i na vlastitom radnom mjestu.

„To su vrata koja se više neće zatvoriti. Postavili smo nogu. Ljudima će biti vrlo teško voditi svoje živote na način na koji su to radili prije. To više nisu samo priče iz svlačionice“, dodala je Oskarovka.

Osvrnule su se i na predstojeću sezonu filmskih nagrada. „Misliš li da će sezona nagrada ove godine biti drugačija? Više politički obojana, suzdržanija, ozbiljnija?“ – postavila je Wintour pitanje za kraj.

„Mislim da će biti svjesnija. Dovest će do trenutka kada će, barem u mojem poslu, ljudi ući u prostoriju, pogledati oko sebe i vidjeti tri žene i devet muškaraca i pomisliti da nešto nije u redu.“ – odgovorila je glumica.

Foto: Instagram/YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više