Kako pretvoriti Instagram Stories u uspješnu poslovnu strategiju

Aktivni i pasionirani korisnici društvenih mreža sasvim se sigurno sjećaju trenutka kada se na njihovom Instagram feedu pojavila opcija „Stories.“ Bilo je to u ljeto 2016. godine. Sve o čemu se tada pričalo jest kako je Instagram kopirao Snapchatovu ideju te kako će ova opcija „uništiti korisničko iskustvo.“ Na iznenađenje mnogih, „Stories“ su postale popularne i omiljene među milijunima korisnika.

Naravno, oni koji su bili ispred vremena, predvidjeli su da će „Stories“ biti izvrstan saveznik u razvijaju uspješne poslovne strategije, piše na blogu agencije Kontra. Evo i kako.

Zašto biste trebali početi koristiti Insta Stories u poslovne svrhe

Nadamo se da ste ih već uključili kao pomoć u razvoju vašeg poslovanja, a ako još niste, evo razloga zašto da to učinite. Prvo i osnovno, bit ćete među prvima koji koriste ovu opciju u poslovne svrhe. Zašto? Zato što mnogi korisnici još ne razumiju koje su prednosti Insta Storiesa i kako im one mogu pomoći.  Pomoću Insta Stories opcije, na direktan i autentičan način komunicirate s vašim pratiteljima, koji su vaši (potencijalni) klijenti.

Putem ove fantastične opcije, korisnici vas bolje upoznaju i bolje razumiju poruku koju želite prenijeti.  Na ovaj način im možete pokazati što se događa iza scene, kako teče proces proizvodnje, koji novi proizvodi su u pripremi, na koje se sve načine vaš proizvod može koristiti ili nešto drugo što smatrate da bi moglo zanimati vaše korisnike/kupce. Želite li ojačati brend i stvoriti bolje veze s korisnicima, obavezno proučite ovu opciju i krenite s kreiranjem instagramskih priča.

Koje sve opcije nudi Insta Stories?

kako koristiti Instagram Stories

Ponuđene opcije su nebrojene. Možete objavljivati kratke videe, fotografije, tzv. Boomerange i slično. U priče možete ubaciti informaciju na kojoj se lokaciji nalazite, koliko je sati i koja je temperatura, možete uključiti i audiosnimke,  koristiti različite emoticone i fontove…

Također, možete koristiti neke druge aplikacije za kreiranje kvalitetnog sadržaja, poput Canve, Legenda, Hype Typea, InShota, PicPlayPosta i mnogih drugih. Uzmite si vremena, pretražite internet i nebrojene opcije kojima možete unaprijediti vaš nastup na ovoj društvenoj mreži.

Najbolji način za korištenje ove opcije

Ono što će vam reći svi stručnjaci za digitalni marketing jest: „Pričajte priču!“ Naravno, svi znamo da je to jednostavnije reći nego napraviti. Ne koristite vizuale izabrane bez nekog posebnog razloga ili reda. Neka sve što objavite putem Insta Storiesa zaista služi vašem brendu i povezivanju s korisnicima.

Svaka individualna priča trebala bi biti djelić jedne veće, kompletnije priče o vašem brendu. Budite autentični, zabavni, informativni i uključujte vaše pratitelje što je više moguće. To ćete učiniti postavljajući pitanja, objavljujući ankete i sl.

Primjeri na koje se možete ugledati

Primjeri izvrsnog korištenja ove opcije su brojni, a neki od brendova na koje bismo se svi, ovisno o branši, mogli ugledati su Etsy, Taco Bell, Bookwarm Boutique ili Oui Fresh.

Etsy, primjerice, objavljuje step-by-step metode za izradu određenih predmeta, Taco Bell na zanimljiv način uključuje svoje pratitelje konstantno im postavljajući pitanja kakav sadržaj žele vidjeti na njihovom Instagramu, Bookwarm Boutique različite popise knjiga, koji su istovremeno i inspirativni i potiču korisnike na uključivanje u raspravu, dok Oui Fresh donosi sjajne behind the scenes priče i na taj način gradi snažniju vezu s preko 30 000 vjernih pratitelja.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pitanja za kandidate

Ova dva “small talk” pitanja kandidatu na razgovoru za posao će...

O kandidatu puno toga možete doznati kroz ugodno čavrljanje, bez postavljanja direktnih pitanja. Ovakva pitanja za kandidate ne moraju biti postavljena...