Kako mobilni POS uređaj može povećati prihode vaše tvrtke i istaknuti vas pred konkurencijom?

Razvoj mobilne tehnologije je unaprijedio i tehnologiju plaćanja razvojem mobilnih POS uređaja. Mobilni POS uređaji unapređuju poslovanje i trgovcima koji već prihvaćaju kartice, a za mnoge male poduzetnike mobilni POS je velika prilika za povećanje prihoda.

Istraživanje Juniper Researcha iz 2017. je otkrilo da manji trgovci sve više koriste mobilne POS-ove koji olakšavaju plaćanja putem veze s mobilnim uređajem jer se konkurencija u prostoru intenzivira te da će više od polovice (53%) globalnih transakcija na prodajnom mjestu biti beskontaktno u roku od 5 godina, u usporedbi sa samo 15% u 2017.

Mobilni POS je “must-have” vrhunske usluge

Mobilni POS uređaji omogućavaju pružanje bolje usluge gostima. Gost restorana, kafića ili hotela može izvršiti plaćanje usluge tamo gdje ju konzumira: za stolom, kod bazena ili za šankom gdje sjedi, bez brige gdje je u vašem prostoru blagajna na kojoj će moguće čekati u redu da izvrši plaćanje.

Hotel iz Mastercard case study primjera je zabilježio 12%-tno povećanje vrijednosti transakcija po gostu kao rezultat uvođenja mobilnog POS-a.

RBA mobilni POS omogućava i beskontaktno plaćanje, što dodatno ubrzava transakcije i povećava kvalitetu usluge.

Mogućnost prihvata kartica na različitim lokacijama može biti prilika za nove poslovne pothvate ili proširenje poslovanja.

Naše turističke destinacije vrve štandovima s brzom hranom i pićima koje se ne bi posramili ni najbolji restorani, suvenirima koji nisu nužno loše kvalitete i niske cijene. Mobilni POS je na ovakvim lokacijama jedina opcija za turiste koji nemaju gotovine kod sebe.

Na zasićenom tržištu osobnih usluga traže se načini kako ponuditi nešto novo što konkurencija ne nudi. I u Hrvatskoj je bilo mobilnih frizerskih i kozmetičkih salona, a mobilni POS-ovi su način kako klijentima eliminirati brigu da li imaju dovoljno gotovine kod sebe da plate vašu uslugu, a svojem biznisu omogućiti dodatne i sigurne prihode.

Mastercard case study: Poduzetnica s mobilnim salonom ljepote

Mobilni POS ukida redove u maloprodaji

Kupovina odjeće, obuće, kozmetike i ostalih potrepština podrazumijeva odabir, isprobavanje i nakon toga gotovo neizbježno čekanje u redovima. Mnogi kupci se užasavaju čekanja i zbog toga mogu odustati od kupovine.

Ako se želite istaknuti od konkurencije o vašem mobilnom POS-u će se pričati i kupci će pohrliti izvršiti kupovinu upravo kod vas.

Islandski Nike trgovac je na ovaj način smanjio izgubljenu prodaju zbog čekanja u redu za naplatu, podigao lojalnost kupaca na novi nivo te izbjegavanjem pulta za naplatu dobio novi izložbeni prostor.

Realizirajte prodaju na licu mjesta

Ako se vaš posao sastoji od terenskog rada, poput prodaje osiguranja ili dostave na vrata, mobilni POS će povećati konverziju i dovesti nove kupce.

Women in Adria članice ostvaruju pogodnost na RBA mobilni POS – 6 mjeseci od ugovaranja usluge oslobođene su plaćanja naknade. Pogodnosti je moguće realizirati do 15.9.2018.

Foto: RBA press

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -