Kako nositi ogrlice?

“Kak’ ste vi nakićeni!”- To su bile riječi jedne moje klijentice. Jedno vrijeme sam imala ogrlice u svim bojama i nisam mogla zamisliti da nemam ogrlicu. A ljeti sam bila nemoguće “nakićena”:-).

Onda mi je odjednom to sve postalo kićasto i prestala sam nositi bilo kakve ogrlice iz straha da ne budem “nakićena”:-).

Samo visokokonzervativna radna okruženja zahtijevaju strogo minimalistički nakit. Ali koliko puta smo vidjele da neka dobra ogrlica, narukvica, prsten “digne” neku kombinaciju- to bi itekako trebalo biti dozvoljeno u poslovnom svijetu, naravno ako je sve još uvijek profesionalno i odmjereno.

Blog Inside out style kaže da će pravilno odabrana ogrlica biti usklađena sa vrstom i oblikom izreza odjeće i teksturom odjeće.

Kako nositi ogrlice -ovisno o  izrezu

Određena vrsta izreza odgovara sa određenom vrstom ogrlice: na primjer, uz dolčevite je dobro nositi dužu ogrlicu; majice okruglog izreza sa kratkim ogrlicama, često su to biseri za posao….

 

Choosing Necklaces for Necklines

Kako nositi ogrlice -ovisno o dizajnu, uzorku ili printu odjeće

Prilikom odabira ogrlice koja će ići sa odjećom koja nije jednobojna treba biti posebno oprezan i slijediti neka temeljna pravila:

  • detalji u ogrlici trebaju odgovarati detaljima iz materijala– na primjer, koraljna ogrlica i print zmijske kože dolaze iz prirode i sastoje se od mnogo malih detalja i zato savršeno odgovaraju; drapirani kardigan s finim uzorkom odgovara sa mnogostrukom ogrlicom koja se sastoji od finih niti; cvjetni top sa cvjetnog ogrlicom
  • boje i oblici ogrlice trebaju odgovarati bojama i oblicima printa odjeće – kockasti uzorak zahtijeva kockastu ogrlicu
  • 100%-tna usklađenost nije poželjna – boje i oblici mogu biti slični ali ne moraju biti identični

ogrlica-print

 

Sad je izbor ogrlice puno jednostavniji, zar ne?

 

Foto: fashion.about.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...