Kako odabrati idealan vjenčani ukras za kosu?

Svaka mladenka posebnu pozornost posvećuje detaljima koji će njen poseban dan učiniti spektakularnim u svakom smislu. Visoko na ljestvici bitnih vjenčanih detalja su upravo oni detalji koje će mladenka nositi na sebi.

Na temu odabira vjenčanih ukrasa za kosu popričali smo sa našom dizajnericom vjenčanog nakita za kosu Gretom Miloš, osnivačicom brenda PERLET.

„Prilikom odabira vjenčanog ukrasa za kosu, dvije ključne stvari koje treba uzeti u obzir su vjenčanica i frizura. Ne postoje brza pravila odabira pa neka vas pored naše male pomoći iznad svega vodi osobni ukus, i da, ne zaboravite se dobro zabaviti“ kaže Greta Miloš.

U nastavku teksta vam donosimo korisne kako u par koraka odabrati idealan vjenčani ukras za kosu.

Odaberite ‘it’ vjenčanicu

vjenčani ukras za kosu

Vaš prvi i vrlo bitan korak je da odaberete vjenčanicu iz snova. S obzirom da postoji vrlo velik izbor boja, materijala i modela vjenčanica važno je da ukras koji ćete nositi u kosi stilski odgovara uz vjenčanicu.

Motivi i boje na vjenčanicama mogu biti raznoliki, od cvjetića i listića sve do točkica i zvjezdica pa ćete prema motivima na vjenčanici znati u kojem smjeru krenuti prilikom odabira vjenčanog ukrasa.

vjenčani ukras za kosu

Boja vjenčanice igra vrlo bitnu ulogu u odabiru odgovarajućeg ukrasa za kosu. Da li je Vaša vjenčanica ivory, bijele ili šampanj boje ili možda kombinacija više boja? Ako imate recimo ivory vjenčanicu s rozom podstavom onda bi bilo poželjno da je i vjenčani ukras kombinacija tih boja.

Obratite pozornost i na sitne detalje na vjenčanici kao što su perle, biseri i cirkoni jer ukrase možete personalizirati i na taj način ih savršeno uskladiti sa vjenčanicom.

Primljena ili puštena kosa?

vjenčani ukras za kosu

Nakon odabira vjenčanice slijedi odabir frizure. Nije dovoljno da znate samo da li ćete imati puštenu ili primljenu kosu. Na primjer, ako ćete imati primljenu kosu, bitno je znati da li će to biti rep, opuštena pundža ili možda pletenica.

Na opuštene razbarušene pundže idealno odgovaraju izduženi i nježno zaobljeni ukrasi koji će se savršeno uklopiti uz oblik pundže. Da li će ukras biti zaobljen prema gore ili dolje sami odlučite. Uz zazilazne pundže preporučujemo tanje ukrase koji neće previše stršati. Na puštenu romantičnu valovitu ili pak besprijekorno ravnu kosu rado klijenticama preporučujemo krune i rajfove koji se savršeno ušukaju u lepršavu kosu a mladenke djeluju poput kraljica.

Zlatna ili srebrna baza ukrasa?

vjenčani ukras za kosu

Jedan dio mladenki je zbunjen oko odabira bazne boje ukrasa a jedan dio mladenki točno zna da li želi srebrnu, zlatnu ili bakrenu bazu. Dodatno ih zbunjuje i boja cipela. Ipak najbolje bi bilo da se baza ukrasa uskladi s ostatkom vašeg nakita, npr. ako vam je nakit koji ćete nositi na dan vjenčanja u zlatnoj boji onda bi i ukras trebao imati zlatnu bazu. Naravno da i cipele trebaju slijediti odabrane tonove i nijanse tonove da bi svi detalji bili harmonizirani.

vjenčani ukras za kosu

Zlatna boja je trenutno jako popularna na svjetskoj sceni vjenčanih ukrasa za kosu pa ju svakako preporučujemo svim našim mladenkama koje svoje vjenčanje zamišljaju kao vintage ili starinsko. Mladenkama koje više vole modernija vjenčanja pa tako i detalje u tom stilu preporučujemo ukrase u srebrnim nijansama.

Češljić, pins, vjenčić ili kruna?

vjenčani ukras za kosu

Češljići se u pravilu mogu nataknuti i na puštenu i na primljenu kosu jer se za glavu učvršćuju pomoču ukosnica. Sitni pinsi su idealni za pundže jer ih je dovoljno samo nataknuti a može se kombinirati više pinsa u isto vrijeme.

PERLET krune su rađene večinom na rajfovima pa stoje same od sebe ali se po potrebi ako klijentica pokaže želju mogu nadodati češljići na krajevima krune za veću sigurnost prilikom nošenja.

vjenčani ukras za kosu

Vjenčići jedanko lijepo odgovaraju i na primljenu i na puštenu kosu a na krajevima imaju svilene vrpce kojima se vjenčić učvršćuje za kosu. Također se po želji na vjenčić mogu nadodati češljići ili sitni žičani kružići ispod ukrasa da se vjenčić dodatno ukosnicama učvrsti za kosu.

Veo? Da ili ne?

vjenčani ukras za kosu

Velik broj mladenki koje žele uskladiti veo s ukrasom ne znaju na koji način će to izrealizirati.

Imamo par opcija. Prva opcija je da se na češljić s ukrasom natakne i veo, u tom slučaju kada poželite skinuti veo s glave ostajete i bez ukrasa u kosi jer se nalaze na istom češljić.

vjenčani ukras za kosu

Većina mladenki ipak nakon skidanja vela žele zadržati ukras u kosi do kraja vjenčanja. Kako to ostvariti? Neka ukras za kosu i veo budu na dva različita češljića neovisna jedan o drugome, na taj način ćete veo moći skinuti a ukras ostaviti u kosi. Poželjno bi bilo da se sa svojom frizerkom konzultirate o pravilnom skidanju češljića s kose kako bi izbjegli nepotrebne komplikacije na dan vjenčanja.

Više o PERLET ukrasima možete saznati na www.perlet.hr ili na njihovoj Facebook stranici.

Foto: Marko Grubišić/Saša Jungić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -