Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće

Konferenciju Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće? jučer u Zagrebu  posjetilo je dvjestotinjak građana. Dio njih već radi od kuće, no većina tek želi započeti s tim načinom rada. Naime, upravo je rad od kuće jedan od vodećih trendova u samozapošljavanju. U Europskoj uniji čak 92,5 posto ljudi radi u mikrotvrtkama, tj. tvrtkama s manje od deset radnika, a najveći dio tih tvrtki sjedište ima u domovima vlasnika.

Veliki interes za konferenciju Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće?

„Rad od kuće donosi vam veću fleksibilnost, bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog vremena te uštedu na troškovima najma ureda i režija. S druge pak strane pokretanje biznisa od kuće pred male poduzetnike postavlja dva izazova – izgradnju profitabilnog biznisa i organizaciju uspješnih poslovnih procesa. Mnogi u tome ne uspiju. Čak 57 % tvrtki u srednjoj Europi propadne u prve dvije godine poslovanja“, istaknula je Ivana Matić, osnivačica branda Women in Adria koji je organizirao konferenciju. Sudionici konferencije dobili su niz korisnih savjeta kako organizirati kućni ured, voditi financije te prodati svoje proizvode i usluge.

kako voditi i pokrćeenuti biznis od ku

„Novac je kralj – poznata je američka parola koje hrvatski poduzetnici trebaju biti iznimno svjesni. Za uspješno poslovanje neophodno je učinkovito upravljanje financijama što podrazumijeva da se pažljivo mora voditi evidencija priljeva i odljeva novca. Za to nisu potrebni veliki računovodstveni programi, dovoljna je i jednostavna tablica“, kazao je Dejan Gostimir, financijski stručnjak iz tvrtke Orkis.

kako pokrenuti i voditi biznis od kuće

Ivica Penić, trener poslovnih vještina iz tvrtke Mariviam Success Academy, ističe kako je jedna od najvećih zamki poduzetništva sintagma „sam svoj gazda“. Naime, kaže Penić, hrvatski je obrazovni sustav temeljen na nadzoru, a ne na motiviranju učenika da si sami postavljaju te rješavaju zadatke. Zbog toga poduzetnik pri kretanju u vlastiti biznis sam mora naučiti kako organizirati svoje vrijeme. „Treba postati svjestan što mu sve guta vrijeme i mora eliminirati te „gutače vremena“. Za uspješno poslovanje poduzetnik 70 % vremena treba trošiti na tri zadatka: pronalaženje kupaca, prezentaciju te prodaju proizvoda“, ističe Penić.

kako pokrenuti i voditi biznis od kuće

Dr. sc. Kristina Brkić, osnivačica tvrtke In & Out Organizing, otkriva kako kod kuće stvoriti organizacijski sustav koji omogućuje najveću moguću efikasnost: „Dvije su tajne dobre organizacije – stvaranje zona i pravilo „5 O“. Stvaranje zona u kućnom uredu slično je zonama u dječjem vrtiću. U vrtiću se zna gdje su prostori za jelo, igru i odmor, a u uredu se treba znati koji je prostor glavna radna zona, a gdje su prostori za računalo, arhivu i promidžbeni materijal. Pravilo „5 O“ znači da stvari trebamo odvajati po vrstama, odbacivati višak, odrediti mjesto za svaku stvar, odrediti u čemu će se što čuvati i kako održavati postignuti red.“

kako pokrenuti i voditi biznis od kuće

Konferencija Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće? za sve je sudionike bila besplatna, a veliki interes i zadovoljstvo polaznika potaknuli su Women in Adriju da slične konferencije organizira i u drugim hrvatskim gradovima.

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

6 KOMENTARI

  1. Poštovani!
    Vrlo rado bih ovakav event organizirala u suradnji sa Vama i na svojoj županiji( Požeško-slavonska). Kako?
    Hvala unaprijed!

  2. Super članak! Skoro prije točno godinu dana, a neki dan sam se i ja odlučio (s obzirom da nisam vezan uz odlazak na radno mjesto svaki dan) pokrenuti i još jednu inicijativu pa kaj bude… jeste li možda i u regiji radili ovaj seminar?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...