Što odgovoriti kada vas na razgovoru za posao pitaju: „Zašto želite ovaj posao?“

„Zašto želite ovaj posao?“

To je pitanje koje ćete sigurno dobiti na vašem idućem razgovoru s potencijalnim poslodavcem. Znate li da bi vas uobičajen, očekivani odgovor mogao stajati tog posla?

„Vaš odgovor na ovo često postavljano pitanje će ili zacementirati vaše mjesto na listi novih zaposlenika ili će vas s te liste direktno diskvalificirati“, poručuje Suzy Welch, autorica bestsellera o menadžmentu.

Uključite što više detalja

Kako bi se vaš odgovor istaknuo u moru drugih, važno je da on uključuje detalje o kompaniji, njezinim radnicima, proizvodima i poslovanju.

Welch kaže kako taj odgovor izgleda otprilike ovako: „Želim raditi u vašoj kompaniji zato što cijenite cjeloživotno učenje. Činjenica da su vam klijenti na prvom mjestu izdvaja vas od ostalih kompanija u ovoj industriji. Smatram da vas usmjerenost prema inovacijama i pristup razvoju proizvoda čini jedinstvenima.“

„Kao i uspjeh na drugim poljima u životu, uspješan odgovor na ovo pitanje je u detaljima“, naglašava marketinška stručnjakinja Suzy Welch.

Konkretni primjeri

Obavezno objasnite zašto mislite da bi vaše vještine mogle pomoći radu kompanije. Učinite to s mnogo detalja i na konkretnim primjerima. Ne dopustite da vaš potencijalni poslodavac misli da ste na autopilotu i da na svim intervjuima odgovarate na isti način. Dajte im do znanja da odlično poznajete rad kompanije i da ste tu s jasnom namjerom, a ne zato što su jedni u moru mogućih poslodavaca.

Također pripazite da na razgovor dođete pipremljeni, što podrazumijeva da znate neke činjenice o kompaniji u kojoj želite raditi, kao i njihove ciljeve. Na taj način ćete lakše prezentirati svoje znanje i vještine, ali i želju za radom.

Pogreška koju naprave mnogi kandidati jest kada ih potencijali budući poslodavac upita ovo pitanje, oni automatski krenu s nabrajanjem svojim uspjeha i kvaliteta, ne imajući pri tom na umu da poslodavca više zanima vaša motivacija, želja i kako možete svojim radom pomoći cijeloj kompaniji, nego činjenica da želite posao jer ga “zaslužujete”.

Nadamo se da su vam ovi korisni savjeti olakšali put prema pronalasku novog posla.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

bronzer

Odaberite savršeni bronzer za osunčani, ljetni ten

Dio gotovo svačije kozmetičke torbice, bronzer koristimo za dodavanje topline licu. Bilo da mu želite podariti malo 'živosti' i dimenzije nakon...
- Advertisment -