Ostanite motivirani i kad radite od kuće

Posao, ručak, posao, djeca, večera…

Tako otprilike izgleda dan vaš dan ako ste freelancer ili radite od doma. Postoji mnogo prednosti rada od doma, a jedna od njih je i fleksibilnost radnog vremena, kao i osjećaj opuštenosti koju uredski život često ne pruža. Ipak, kod takvog načina rada može se javit problem ako nemate osjećaj za odgovornost i često vas nešto ometa.

Još jedan problem koji se s vremenom javlja kod ljudi koji rade od kuće je osjećaj usamljenosti ili nedovoljne produktivnosti, kao i nedostatak motivacije. Imajte na umu da je većina ovih stvari samo rezultat navikavanja na ovakav način rada, i da s vremenom stvari postanu puno lakše.

Kako biste ostali motivirani i puni elana i kad radite od kuće, donosimo vam ove korisne savjete:

Napravite mjesta

Nemojte kampirati u kuhinji ili u dnevnom boravku. To svakako nije mjesto za dugoročan rad. U svom domu nađite kutak koji će biti rezerviran samo vas, da u miru možete svoj posao.

Napravite plan obaveza

Napravite plan obaveza koje morate obaviti u danu, i svakako ga slijedite. Neka vaša djeca ili suprug, kao i prijatelji znaju da kada je vrijeme za posao, tada je vrijeme za posao. Ništa drugo ne dolazi u obzir, i sve ostalo može pričekati. Objasnite im da vam treba mir i tišina i da je vaš radni kutak vaš ured.

Dekorirajte svoj radni prostor

Iako mislite da vam to nije prioritet, lijepa slika ili cvijeće u vazi će vaš radni stol učiniti mjestom na kojem ćete raditi s radošću, i svakako ćete biti motiviraniji. Ne trebate uložiti ogromne svote novca na dekoraciju, i mali detalji mogu učiniti razliku i uljepšati vam dan.

Jedite u kuhinji

Ovo je jedan od savjeta koje mnogi freelanceri ili osobe koje rade od doma teško prakticiraju. Pokušajte napraviti pauzu za ručak i nemojte jesti gdje radite. Koliko god vam se to činila kao jedna od prednosti rada od doma, jer u uredu ne možete pregirsti nešto kad želite, zadržite disciplinu i jedite kada je za to vrijeme i na prikladnom mjestu.

Odjenite se

Da, upravo tako. Nemojte cijeli dan provesti u trenerki ili piđami, iako vam je to najudobnije. Odjenite nešto drugo i biti ćete produktivniji, to vam jamčimo.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -