Ostanite motivirani i kad radite od kuće

Posao, ručak, posao, djeca, večera…

Tako otprilike izgleda dan vaš dan ako ste freelancer ili radite od doma. Postoji mnogo prednosti rada od doma, a jedna od njih je i fleksibilnost radnog vremena, kao i osjećaj opuštenosti koju uredski život često ne pruža. Ipak, kod takvog načina rada može se javit problem ako nemate osjećaj za odgovornost i često vas nešto ometa.

Još jedan problem koji se s vremenom javlja kod ljudi koji rade od kuće je osjećaj usamljenosti ili nedovoljne produktivnosti, kao i nedostatak motivacije. Imajte na umu da je većina ovih stvari samo rezultat navikavanja na ovakav način rada, i da s vremenom stvari postanu puno lakše.

Kako biste ostali motivirani i puni elana i kad radite od kuće, donosimo vam ove korisne savjete:

Napravite mjesta

Nemojte kampirati u kuhinji ili u dnevnom boravku. To svakako nije mjesto za dugoročan rad. U svom domu nađite kutak koji će biti rezerviran samo vas, da u miru možete svoj posao.

Napravite plan obaveza

Napravite plan obaveza koje morate obaviti u danu, i svakako ga slijedite. Neka vaša djeca ili suprug, kao i prijatelji znaju da kada je vrijeme za posao, tada je vrijeme za posao. Ništa drugo ne dolazi u obzir, i sve ostalo može pričekati. Objasnite im da vam treba mir i tišina i da je vaš radni kutak vaš ured.

Dekorirajte svoj radni prostor

Iako mislite da vam to nije prioritet, lijepa slika ili cvijeće u vazi će vaš radni stol učiniti mjestom na kojem ćete raditi s radošću, i svakako ćete biti motiviraniji. Ne trebate uložiti ogromne svote novca na dekoraciju, i mali detalji mogu učiniti razliku i uljepšati vam dan.

Jedite u kuhinji

Ovo je jedan od savjeta koje mnogi freelanceri ili osobe koje rade od doma teško prakticiraju. Pokušajte napraviti pauzu za ručak i nemojte jesti gdje radite. Koliko god vam se to činila kao jedna od prednosti rada od doma, jer u uredu ne možete pregirsti nešto kad želite, zadržite disciplinu i jedite kada je za to vrijeme i na prikladnom mjestu.

Odjenite se

Da, upravo tako. Nemojte cijeli dan provesti u trenerki ili piđami, iako vam je to najudobnije. Odjenite nešto drugo i biti ćete produktivniji, to vam jamčimo.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Stop nepotrenim nametima

UGP organizira potpisivanje peticije “Stop nepotrebnim nametima”!

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i...
- Advertisment -