5 savjeta kako se nositi s anksioznošću na radnom mjestu

Mnogi od nas susreli su se s anksioznosti na radnom mjestu. Organizacija obveza, nošenje s iznenadnim problemima i njihovo riješavanje, rokovi ili odnosi među kolegama, samo su neki od razloga zbog kojih mogu nastati neugodne situacije koje uzrokuju stres. A kada on preuzme kontrolu nad našim umom i tijelom, često nas obuzmu negativne misli, osjećaj umora, pospanosti i nervoze. Zbog toga smo u nastavku izdvojili 5 savjeta uz koje možete uz minimalan trud smanjiti osjećaj anksioznosti na radnom mjestu.

Napišite razloge/okolnosti zbog kojih ste pod stresom

Ovaj trik djeluje gotovo na identičan način kao i pismo bivšem dečku koje niste poslali. Pomoći će vam da iskažete sve vaše emocije i što vas ljuti, a onda kada ih vidite pobrojane na papiru, znat ćete na kojim navikama, odnosima ili uvjetima trebate dodatno raditi.

Meditirajte 5 minuta

Ukoliko se na par minuta odmaknete od problema i uistinu se koncentrirate na polagano disanje makar na trideset sekundi, vaš stav će se uvelike promijeniti. Ukoliko vam treba pomoć oko meditacije uvijek možete potražiti savjete na aplikacijama poput aplikacije Headspace. A onda kada se umirite, moći ćete se smireniji i koncentriraniji brže baciti na rješavanje uzroka stresa.

Nazovite blisku osobu na telefon

 

kako se nositi s anksioznošću

Ponekad, kada imamo loš dan, razgovor s dragom osobom, pa i ako je to samo na par minuta, vam može pomoći da se riješite frustracija. Ne želite da vaše kolege vide da ste nervozni – zato, napustite prostoriju, nazovite prijatelja ili člana obitelji, obnovite energiju, ispušite se i onda, natrag na posao.

Slušajte glazbu

Ukoliko ste na radnom mjestu, stavite slušalice i slušajte glazbenike koji inače djeluju smireno na vas. Glazba vam uvijek može pomoći da umirite vaše misli.

Prestanite si postavljati pitanje ‘što ako’?

Ponovno – zapišite na papir sve objektivne činjenice oko situacije koja vas čini nervoznom, na drugi papir vaše osjećaje i sami provjerite koliko su vaše emocije i osjećaj zabrinutosti uistinu realni?

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za poduzetnice Korčula

Poduzetnice, na Korčuli raspravljamo o gorućim izazovima u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako poboljšati zadovoljstvo svojih klijenata. Kako se istaknuti u moru konkurencije i kako uspostaviti kontakte...