Kako spakirati kofer za poslovno putovanje

kako spakirati kofer

Poslovna putovanja i stvari koje na takva putovanja trebamo ponijeti, u mnogočemu se razlikuju od privatnih putovanja tijekom kojih nam ne smije ponestati udobne odjeće, knjiga, glazbe i kvalitetne obuće za obilaženje raznih turističkih atrakcija.

Čak i kratka poslovna putovanja zahtijevaju mnogo odjevnih kombinacija. Većina kombinacija bit će formalna i uključivat će odjeću koja mora izgledati uredno i opeglano. Morat ćete ponijeti barem dva sakoa. Salonke. Košulje. Tijekom zime i dugi kaput. Kako to izvesti?

Odaberite odgovarajuću torbu

Odaberite čvrsti kofer, a ne običnu torbu. Po mogućnosti, neka kofer ima kotačiće. To će vam znatno olakšati stvar. Držite se pravila: „Jedno putovanje, jedna torba.“ Naučite kako sve spakirati u jednu veću torbu, a ne u nekoliko manjih. Napunite kofer do vrha kako se stvari u njemu ne bi pomicale. Neka sve bude kompaktno. Izbjegavajte ruksake i vrećice u koje ćete staviti „još samo jedne cipele“. U ruci neka vam bude još samo torba za laptop. Također, boja vaše torbe trebala bi biti crna ili siva. Izbjegavajte upadljive torbe sa uzorcima.

Pametno kombinirajte odjeću

Recimo da idete na put od 7 dana. Za sedam različitih poslovnih kombinacija trebao bi vam jedan zaista ogroman kofer. Ukoliko to putovanje uključuje let, nije baš jednostavno izvedivo. Čak i ako ne uključuje, dimenzije kofera su vam ograničene. Jednostavno rješenje je pametno kombiniranje odjeće. Uz dobre cipele, torbu i jaknu ili kaput ponesite crne hlače, crnu i bijelu košulju i crnu haljinu.

Kako spakirati kofer

Dodajte dva sakoa u tamnoj i svijetloj varijanti. Odličan izbor su i uske dolčevite koje možete nositi samostalno ili ispod sakoa. Spakirajte se tako da se sve što ponesete može međusobno kombinirati. Mijenjajte modne dodatke. Šalovi, marame i nakit mogu promijeniti cjelokupni dojam. Mijenjanjem modnih dodataka, učinit ćete svaki outfit različitim i osvježenim.

Svi punjači na jednom mjestu

Prije putovanja obavezno napunite mobitel, bateriju za laptop i sve druge uređaje koje planirate nositi. Njihove punjače stavite u torbu u kojoj nosite laptop. Ukoliko ih spakirate u kofer koji tijekom putovanja možda neće biti uz vas, a isprazni vam se baterija, samo ćete si stvoriti dodatnu nervozu. Eksterni punjači su također odlična stvar za putovanja, pa razmislite i o njima.

Najveće stvari obucite na sebe

Ako putujete avionom, čizme, kaput, šal, najdeblju vestu i ostale glomazne stvari obucite na sebe. Stavite li ih u kofer, neće ostati mnogo mjesta za drugu odjeću. Možda će to prilikom kontrole na aerodromu značiti jednu muku više, ali sasvim sigurno će vam uštedjeti dosta slobodnog mjesta za pakiranje ostalih stvari.

Oprezno s pakiranjem toaletne torbice

Rijetke su žene koje na putovanja ponesu optimalan broj kozmetičkih preparata. Uglavnom mislimo kako nam treba sve što imamo kod kuće, a nerijetko i više od toga. Pakiramo sve proizvode za njegu kose, sve za njegu lica i tijela, cjelokupnu kolekciju šminke, vlažne maramice, blazinice, tonike, lakove za nokte… Naravno, kad stignemo na odredište, jasno nam je da nećemo imati vremena za naše beauty rutine. Većinu kozmetike koju ponesemo, netaknutu vratimo kući.

kako spakirati kofer

Važno pravilo: Sve što mislite ponijeti, upola smanjite. Hoteli imaju sve potrebne sapune, šampone, kupke i regeneratore. Velika većina ima sušila za kosu. Ne nosite ono što ćete sigurno pronaći u hotelu. Ukoliko nešto ne ponesete, znajte da na destinaciji uvijek možete kupiti tu stvar. Putna pakiranja su odličan izbor prilikom pakiranja, iako su nešto neisplativija od standardnih pakiranja. Ako dosad niste imali naviku kupnje putnih pakiranja, dajte im šansu. Toaletna torbica bit će lakša, manja i preglednija.

Savjet plus

Dobro proučite plan putovanja. Nemojte dopustiti da vas iznenadi neka planirana aktivnost. Primjerice, mali teambuilding u prirodi. Odlazak na bazen. Svečana večera koja zahtijeva posebne cipele. Smještaj u višekrevetnim sobama. Ukratko, budite spremne na sve uvjete i informirajte se o onome što vas očekuje tijekom poslovnog puta.

Foto: Pexels/Flickr-Hillary Boles

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više