5 jednostavnih načina kako uštedjeti svaki dan

Pronalazak savršene sredine ključ je pametne štednje i raspodjele budžeta. Ponekada je teško znati odakle početi, posebice kada se nalazimo u iskušenju je li dobra ideja kupiti novi par tenisica koji je na sniženju? Zbog toga smo pobrojali nekoliko jednostavnih navika kojih ćete se lako pridržavati a koje će vam pomoći da svaki mjesec dio vašeg budžeta postane dio vašeg fonda za štednju. Gotovo bezbolno i bez utjecaja na kvalitetu vašeg života.

Preskočite kupovinu jutarnje cafe latte

Iako se uz ‘coffee to go’ kupljenu u omiljenom cafeu nerijetko osjećamo kao da smo na ulicama New Yorka i žurimo na posao, jednak doživljaj imat ćete i ako u torbu spremite termosicu s kavom pripremljenom doma. Bit će to moderna interpretacija teme uz koju ćete dosta uštedjeti. Bit će baš po vašoj mjeri, a uz to jeftinija opcija uživanja u omiljenoj dozi kofeina.

Postanite stručnjak u uređenju noktiju

Pokušajte novac koji biste potrošili u salonu za uređenju noktiju usmjeriti na kupovinu alata i lakova za uređenje noktiju u kućnoj radinosti. Bit će to pametna investicija uz koju ćete u udobnosti doma dobiti gotovo jednake rezultate uz uštedu novca.
Umjesto da svaki mjesec novac trošite na tretmane u salonu, taj novac radije investirajte u neke druge sitnice koje vas mogu razveseliti.

Pripremajte doma sve obroke

kako uštedjeti svaki dan

Osim što ćete znati podrijetlo i kvalitetu namirnica koje koristite za pripremu, svako jelo bit će pripremljeno baš po vašim gastro načelima. Opcija pripreme jela u udobnosti doma znatno je pristupačnija od hrane iz restorane ili fast fooda, a ostatke uvijek možete iskoristiti za sutrašnji ručak. Uz bezbroj prisutnih recepata za jednostavne večere koje možete pripremiti od namirnica koje sigurno već imate u hladnjaku, nema prostora za izgovore.

Kupite si kasicu za štednju

I imajte pravilo da svaki dan morate ubaciti makar jednu novčanicu u nju. Vi birate koju – papirnu ili kovanu novčanicu. No, morate to raditi bez iznimke. A ako ste dobro raspoloženi, ubacite i dvije. Vaša kasica vam neće zamjeriti.

Energetska učinkovitost

Budite pametni oko potrošnje električne struje u domu. Preveliki računi za struju jedan su od najčešćih ‘gutača’ kućnog budžeta, tako da razvijanje navika poput isključivanje klime, grijanja i svjetla kada vam ono ne treba, napravit ćete veliki pomak. Osim toga, online možete pronaći sjajne savjete na temu energetske učinkovitosti, neka oni bude tema vaše nove edukacije.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

carski porod menstruacija

Kako carski porod utječe na menstruaciju?

Carski rez je medicinski zahvat tijekom kojeg se beba porađa operativnim putem. Za mnoge žene ovakav način poroda je šokantan jer...
- Advertisment -