Kako završiti kratke razgovore na eventima, a da to ne postane neugodno?

Kratki razgovori prilika su za povezivanje s drugim ljudima na eventima. Oni zapravo otvaraju mnoga vrata, no nekima predstavlja problem to upoznavanje jer ne znaju kako bi uopće započeli takav razgovor. Što ukoliko nemaju ništa zajedničko, ako to upoznavanje postane neugodno ili slučajno uvrijede drugu osobu, samo su neka pitanja koja mnoge muče.

Kako završiti kratak razgovor na eventu?

No, ne predstavlja problem samo započinjanje razgovora, već i završavanje istog, ali profesor menadžmenta i psihologije Andy Molinsky donosi rješenje.

Ovo su njegovi savjeti kako možete završiti kratak razgovor, a da ne postane neugodno:

Navedite razlog zbog kojeg završavate to upoznavanje. Na taj način drugoj osobi možete pokazati  kako ste uživali u razgovoru, samo vam vrijeme nije dozvolilo da se on nastavi i tako ćete povećati izgled za daljnju komunikaciju.

„Morala bih otići za nekoliko minuta, ali prije nego odem, voljela bih čuti nešto više o tome…“.

Također, možete se usput zahvaliti i na savjetu ili napomenuti kako ćete nastaviti s razgovorom o tome.No, jednako tako ovo vam može poslužiti i za opravdanje, ukoliko se samo želite riješiti neugodne situacije.

Za opravadnje možete iskoristiti i nešto što se nalazi u vašoj neposrednoj blizini. Recimo, nalazi li se u blizini neki stol, pitajte hoćete li popiti piće. Ukoliko se u međuvremenu stvori gužva ili vam se netko pridruži, sasvim je logično da će se i razgovor završiti.

Nastavno na prethodni savjet, svog sugovornika možete predstaviti nekome od kolega ili poznanika i na taj način također završiti vaš kratki razgovor.

A kao što se možete opravdati za napuštanje razgovora, samim time možete i nagovijestiti kraj tog razgovora. Naglasite kako vam vrijeme ne dopušta da nastavite komunicirati, no kako biste voljeli još nešto čuti ili kazati…

I za kraj, imajte na umu da možda ne želite samo vi završiti taj razgovor, možda i druga strana želi isto. Stoga se nemojte osjećati loše ukoliko želite prekinuti komunikaciju.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -