Kako znati je li vas životopis pročitan ili je u smeću?

Koliko ste se puta prijavljivali na natječaje za posao i bezuspješno čekali bilo kakav odgovor u kojem će vam reći da je netko barem pročitao vaš životopis? Najčešće se potencijalni poslodavci ni ne potrude odgovoriti da je vaša molba zaprimljena, a tek su rijetki oni koji će vas obavijestiti da niste zadovoljili ili da su izabrali drugog kandidata.

No, što ako biste mogli točno znati kada je vaš životopis otvoren? Servis Sumry osmislio je upravo tu mogućnost i ugradio ju u običan PDF.

Kako znati je li vas životopis pročitan ili je u smeću?

Ideja da možete pratiti kad je netko pročitao ono što ste mu poslali zapravo i nije nova. Neki programi za e-mail nude tu opciju već dugo, no do sad nitko nije tu opciju ugradio u obične dokumente.

Sumry je internetski servis koji korisnicima pruža mogućnost izrade interaktivnog životopisa i njegov prikaz u obliku vremenske crte. Međutim, nova opcija omogućuje korisnicima da svoj životopis šalju u obliku PDF-a i prate kada je njihov životopis preuzet, otvoren i pogledan, a čak i kada su aktivirane pojedine poveznice na, primjerice, njihov profil na LinkedInu.

Sve te podatke Sumry potom prikuplja i pokazuje u obliku statističkih podataka koji korisnicima govore koji dijelovi njihovih životopisa su najzanimljiviji osobama koje ih čitaju (odnosno potencijalnim poslodavcima). Na taj način Sumryevi korisnici mogu prilagoditi svoj životopis i posebno istaknuti one dijelove koji su privukli najviše pozornosti.

životopis_pročitan_sumry

Pametne opcije za bolje rezultate

U Sumryu spremaju i nove interaktivne mogućnosti koje će njihovim korisnicima dati još jedan korak ispred konkurencije. Naime, nove interaktivne mogućnosti omogućit će Sumryu da točno zna koliko je vremena neki čitatelj proveo u iščitavanju vašeg životopisa.

To znači da ne samo da ćete znati što je u vašem životopisu najzanimljivije potencijalnim poslodavcima, već ćete znati i koliko su vremena proveli čitajući vaš životopis.

Kako se statistika vodi zasebno za svaki poslani PDF dokument, možete saznati i što pojedini potencijalni poslodavci najviše proučavaju u životopisima. Tako će neki potencijalni poslodavac više vremena provesti čitajući vaše radno iskustvo, dok će drugom biti zanimljivija vaša znanja i vještine.

Biti drugačiji od drugih

Ove pametne opcije trenutno su dostupne samo korisnicima servisa Sumry i to onima koji su spremni pretplatiti se na Sumry Dream za 7 dolara mjesečno.

Možda vam se to čini previše za povratnu informaciju o tome tko i koliko dugo čita vaš životopis. No, ako već dugo tražite posao i ne dobivate nikakve povratne informacije od potencijalnih poslodavaca, alat koji vam može reći što trebate promijeniti u svom životopisu, može značiti razliku između dobivenog i propuštenog posla.

To pogotovo vrijedi za one koji traže posao na međunarodnom tržištu i znaju da njihovi životopisi, ma koliko dotjerani i prilagođeni pojedinom poslodavcu bili, ne znače ništa ako se ne istaknu u moru drugih životopisa.

U posljednje je vrijeme postalo bitno izdvojiti se od mase i biti drugačiji od drugih. Stoga je svaki alat, koji nam može pomoći u tome, dobrodošao. Pa čak i ako ga budete morali platiti nekoliko dolara da bi ga koristili.

Foto: screenshot Sumry, 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -