Kamo za produženi vikend?

Sutra se obilježava praznik rada, a mnogima to znači i produljeni vikend. Ako već nemate nešto u planu za nadolazeći praznik rada, donosimo vam nekoliko prijedloga kamo možete otići s obitelji ili prijateljima.

Kamo za produženi vikend?

Terme Jezerčica

Terme Jezerčica nalaze se u Donjoj Stubici, u samom srcu Hrvatskog zagorja. Smještene su na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode. Od Zagreba su udaljene oko 40-ak kilometara. Hotel & SPA Terme Jezerčica 2013. godine su otvorile novi vodeni park i wellness zonu s panoramskim saunama i pogledom na Zagorje. Novoizgrađena površina bazenskog kompleksa i nadograđenog wellness centra veličine je 2.800 m².

Kamo_za_produženi_vikend_Terme_Jezerčica
Terme Jezerčica

Plitvička Jezera

Nacionalni park Plitvička jezera najpoznatiji je i najposjećeniji park prirode u Hrvatskoj. Njegove ljepote prepoznate su u cijelom svijetu, a sam park je i pod zaštitom UNESCO-a. U parku se nalazi 16 prekrasnih jezera, a njegovo se bogatstvo ne sastoji samo od voda, već i od šuma te životinjskih i biljnih vrsta (njih čak 1267). Svako godišnje doba ima svoje čari, pa tako i proljeće. Iskoristite praznik rada za posjet Plitvicama i nećete požaliti. Nacionalni park Plitvička jezera radi i za praznik rada i to do 19:00. Cijena karte za odrasle je 110 kuna, za djecu od 7 do 18 godina 55kn, a za djecu do sedam godina 50 kuna.

Kamo_za_produženi_vikend_Plitvička_jezera_1
Plitvice

Zagrebački park Maksimir

Za one koji žive u našem glavnom gradu, a ne žele odlaziti daleko od kuće kako bi proslavili praznik rada, organizirana su događanja u zagrebačkom parku Maksimir već od 10 sati ujutro. Na ulazu u park svakog će posjetitelja dočekati karanfili, a tradicionalno će se dijeliti i grah, kojeg je za ovu godinu najavljeno oko 60 000 porcija. Uz brojne nastupe zborova, orkestara i grupa, u maksimirskom će parku biti organizirane i radionice i predstave za djecu i odrasle. Ulaz u park je naravno slobodan, pa ako nemate planova, a htjeli biste nekamo otići u prirodu, park Maksimir je odlična destinacija.

Kamo_za_produženi_vikend_park_Maksimir
Maksimir

Japetić

Japetić je najviši vrh Samoborskog gorja na 879 metara nadmorske visine. Na putu prema Japetiću moći ćete proći Plešivićkom vinskom cestom, ali i navratiti u sam grad Jastrebarsko u nedavno obnovljen perivoj parka Erdody. Grad Jastrebarsko za praznik rada organizira pregršt događanja. Tako je organiziran i uspon na Japetić, ali i besplatan prijevoz autobusima. Na Japetiću sve posjetitelje očekuje bogat zabavni i sportski program uz glazbu i besplatnu hranu.

Kamo_za_produženi_vikend_pogled_na_Japetić
Pogled na Japetić

Ekopark Krašograd

Ekopark Krašograd nalazi se u Bratini, općini Pisarovina, na samo 40-ak minuta vožnje od Zagreba. Ekopark je okružen seoskom idilom i šumama, a na velikom posjedu nude se i brojni sportski i zabavni sadržaji, kao i mogućnost smještaja. Tako će Krašograd raditi i za praznik rada, a u ponudi imaju zabavu za cijelu obitelj – vožnju quadovima, dostupni sportski tereni, druženje s maskotama Životinjskog carstva, vožnja vlakićem i brodićem, električni automobili i motori za djecu, trampolin i jahanje ponija su samo neke od ponuda koje Krašograd nudi za praznik rada.

Kamo_za_produženi_vikend_Ekopark_Krašograd
Krašograd

Foto: Pixabay, službene stranice, Wikipedija/Pablo BM

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...