Kampanja Ashtona Kutchera uspjela!

Prošlo je nešto više od mjesec dana od kad je izjava Ashtona Kutchera, popularnog glumca iz serije „Two and a Half Men“, kako bi trebali postojati stolovi za previjanje beba i u muškim toaletima, postala viralna. Kako izgleda, to bi se uskoro moglo i ostvariti.

Državni senator zahtjeva stolove za previjanje beba i u muškim toaletima

Demokratski senator američke države New York Brad Hoylman predstavio je svoj prijedlog zakona kojim zahtijeva da sve nove zgrade ili obnovljeni toaleti u državi New York imaju postavljene stolove za previjanje beba i u muškim toaletima.

„Ovo je osobna stvar za mene, ali se radi i o tome da muškarci trebaju preuzeti dio odgovornosti u roditeljstvu“, rekao je Hoylman za BuzzFeed.

Hoylman ima četverogodišnju kćer sa svojim životnim partnerom i kako sam kaže, često se našao u situacijama kada je bio prisiljen presvlačiti svoje dijete na umivaoniku muškog toaleta ili na podu pored pisoara.

„Ovo je problem koji predstavlja nejednakost koja postoji u roditeljskoj odgovornosti, ali i manjak prepoznavanja istospolnih brakova od strane poslovnih subjekata“, izjavio je Hoylman za BuzzFeed.

U slučaju da njegov prijedlog zakona zaživi i prođe glasovanje državnog Senata, sve nove javne zgrade ili objekti u kojima bi se renovirali toaleti morali bi postaviti stolove za previjanje beba i u muške toaleta, a troškove instalacije takvih stolova snosili bi sami poslovni subjekti.

„Uloge se mijenjaju. Ovo je 21. stoljeće. Ljudi nisu zapeli u ulogama iz 1950-ih. Vrlo je važno da roditelji mogu ući u toalete i pobrinuti se za potrebe svoje djece, bez obzira na to da li su to muškarci ili žene“, izjavila je za WKBW Buffalo Ashley Groat, zaposlenica Buffalo Roadhouse Grilla u kojem takvi toaleti postoje već godinama.

Kampanja-Ashtona-Kutchera-0

Kampanja Ashtona Kutchera kao inspiracija

Osim u vlastitom iskustvu, senator Brad Hoylman je inspiraciju za prijedlog zakona o postavljanju stolova za previjanja beba u muškim toaletima pronašao i u nedavnoj kampanji Ashtona Kutchera. Prisjetimo se, Ashton Kutcher je na svom Facebook profilu iznio svoje nezadovoljstvo s nepostojanjem stolova za presvlačenje beba u muškim toaletima. Pritom je izjavio i kako će dati besplatnu reklamu na svom profilu prvom objektu s muškim wc-om u koji uđe, a da ima postavljene takve stolove.

A ako Hoylmanov prijedlog zakona prođe u Senatu, država New York bi uskoro mogla imati stolove za presvlačenje beba u svim novim toaletima – ženskim i muškim. Nadamo se da će i ostatak SAD-a, ali i cijelog svijeta slijediti ovaj primjer.

Foto: 123rf, Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više