Najbolji dodatak preplanulom tenu ovog ljeta je Karat jewelry

Iako trendovi u nakitu već nekoliko godina idu u smjeru fine jewelry-a, ovo je ljeto modna era ‘’pomaknutog’’ takvog nakita na svom vrhuncu. U odnosu na prijašnja vremena kada se pojam fine jewelry odnosio isključivo na zlato i dijamante, danas se kategorizacija prilagodila modernom životu, ograničenim financijama i velikom apetitu žena da izgledaju ‘kao iz časopisa’.

Uvelike je u tom pomaku potrošačkih navika i mind-seta odigrala industrija brze mode kojoj je danas gotovo nemoguće konkurirati.  Nakit je niša koja uspješno spaja fine jewelry, street style i slow fashion u poslovnom modelu, koji omogućuje dizajn i izgled luksuznog nakita u street style izvedbi.

Povratak trenda iz 90-ih

Danas se kod domaćih dizajnera nakita mogu pronaći komadi koji će izgledati kao naručeni s net-a-portea, možda čak još i bolji, po relativno pristupačnim cijenama. Ljetni trendovi u nakitu i dalje propagiraju poznati ‘layering’ na vratu koji savršeno dolazi do izražaja. Kako na plaži, tako i na kasnonoćnim ljetnim party-ima.

karat jewelry

karat jewelry

karat jewelry

Osim nekoliko lančića oko vrata u različitim dužinama, veliki je trend ‘ring stackinga’. Odnosno nošenja više prstenja nego što se broji prstiju. Taj trend je comeback ranih 90-ih godina. A na našem području ga je ponovo začeo domaći brand karat.jewelry.

Proizvodnja u vlastitoj radionici

Ako posjetite njihov Instagram, na prvu se dobije dojam fenomenalnog zapadnog branda iza kojeg stoji cijela mašinerija. Stvarnost je da se radi o hrvatskom brandu koji sve što vidite na njihovom web shopu i društvenim mrežama proizvodi u svojoj vlastitoj zlatarskoj radionici u Osijeku, koja postoji na tržištu od 1951.

karat jewelry

karat jewelry

karat jewelry

Ova posebna priča iz Osijeka koja spaja iznimne zlatarske vještine, strast za poslom i ljubav prema nakitu. Nudi sve što vam treba ovog ljeta.

Posjetite ih online na InstagramuFacebooku ili web shopu www.zlatarnicekarat.com i uvjerite se zašto je Karat ‘Puno više od nakita’.

Foto: Karmen Poznić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Transparentnost korištenja novca

Glas Poduzetnika traži potpuno transparetno korištenje 10 milijardi eura za spas...

UGP ukazuje na nužnost transparentnog korištenje novca koji će Hrvatska, najvjerojatnije, dobiti od Europske unije za spas gospodarstva. Smatramo kako je...